Kolašin: Konačno izgrađen trotoar u Ulici Dunje Đokić

Ta ulica je jedna od onih kojima je frekvencija saobraćaja značajno povećana, nakon otvaranja tunela Klisura

4593 pregleda4 komentar(a)
Uređenje pješačke infrastrukture: Ulica Dunje Đokić, Foto: Dragana Šćepanović

Završeni su radovi na izgradnji trotoara u Ulici Dunje Đokić, saopštili su iz Opštine Kolašin. Ta ulica je jedna od onih kojima je frekvencija saobraćaja značajno povećana, nakon otvaranja tunela Klisura.

“Izgradnja trotoara u Ulici Dunje Đokić je od velikog značaja za poboljšanje bezbjednosti pješaka. Na dijelu ulice gdje je to bilo najpotrebnije izgrađen je i potporni zid koji dodatno osigurava stabilnost terena. U narednom periodu planira se postavljanje klupa za odmor, što će učiniti šetnje našim ulicama još prijatnijim. Radovi su dio šireg plana Opštine za unapređenje komunalne infrastrukture”, kažu u lokalnoj upravi.

Trotoare u dijelu Ulice Dunje Đokić gradilo je lokalno Komunalno preduzeće, koje je, minulih mjeseci završilo i adaptaciju, neuslovne pješačke staza u Ulici Milutina Lakićevića. U toj ulici sanirani su i kanali za odvod atmosferskih voda.

Najavljena je i izgradnja pješačke infrastrukture u dijelu Ulice 13. jula, u neposrednoj blizini škole. U okviru rekonstrukcije i izgradnje pješačke infrastrukture u Kolašinu izvedena je jedna faza gradnje trotoara u Ulici prote Jagoša Simonovića.

Tokom ovog ljeta su završeni radovi i na pješačkoj infrastrukturi u Ulici Boška Rašovića, čime je i okončana rekonstrukcija te ulice koja je trajala od kraja maja minule godine.

Gradnjom, odnosno, sanirajem trotoara u kolašinskim ulicama, djelimično se ublažava problem neuređene pješačke infrastrukture koja je već decenijama izazov u tom gradu.