"Još jače": Zašto je Rakčević srušio vlast sa DPS-om, kada je gradska uprava vrijednim radom pripremala projekte

"Ako već cijeni rad kolega iz uprave grada, zašto je sve što rade podredio sopstvenim političkim interesima i želji da još jednom bude kandidat za gradonačelnika i ništa više"

12720 pregleda25 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad

Koalicija "Evropa sad - Demokrate - Još jače - prof. dr Saša Mujović" pitala je kandidat liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu!" za gradonačelnika glavnog grada Luku Rakčevića zašto je "srušio vlast sa DPS-om, kada je gradska uprava vrijednim radom pripremala projekte".

Rakčević je ranije danas saopštio da nije očekivao da će premijer Milojko Spajić "kao svoj predstaviti projekat na kome gradska uprava radi posljednje dvije godine". Spajić je danas predstavio projekat Bulevara Vojislavljevića u Podgorici, koji se pruža od kružnog toka od Petrovačkog puta do mosta na Morači u blizini Nikšićkog i Cetinjskog puta.

"Kao što je zbunjujuća odluka da sa DPS-om sruši većinu u kojoj učestvuje, još više je začuđujuća reakcija funkcionera URA-e Luke Rakčevića na najavljenu realizaciju projekta izgradnje Bulevara Vojislavljevića. Zašto je Rakčević srušio vlast sa DPS-om, kada je gradska uprava vrijednim radom pripremala projekte, kao što kaže? Da li je je po potrebi Rakčevića gradska uprava dobro radila, a po potrebi loše? Da li Rakčević smatra da je dovoljno da se projekat poželi, a da će se isti sam od sebe finansirati i realizovati? Da je upravo on taj koji prisvaja rezultate govori i činjenica da je gradonačelnica prof.dr Olivera Injac sa kolegama iz većine u Skupštini Glavnog grada i Vlade Crne Gore uradila ključne korake koji su ovaj projekat oživjeli i doveli do nove faze realizacije, kroz izradu složene projektne dokumentacije i obezbjeđivanje sredstava koje su potrebna. Na koji je to način Rakčević dao bilo kakav doprinos ovom projektu? Ako već cijeni rad kolega iz uprave grada, zašto je sve što rade podredio sopstvenim političkim interesima i želji da još jednom bude kandidat za gradonačelnika i ništa više", piše u saopštenju.