Najteži poraz Dinama u istoriji: "Neviđeni užas, igrali su kao amateri, odbrana plivala na sve strane"

"Modri" u prvom kolu Lige šampiona izgubili u Minhenu od Bajerna - 9:2

17523 pregleda13 komentar(a)
Fudbaleri Dinama na večerašnjoj utakmici, Foto: Reuters

Nakon godinu dana pauze Dinamo iz Zagreba se vratio u Ligu šampiona, ali prvi meč u novoj sezoni će na "Maksimiru" pokušati što prije da zaborave, mada će to biti veoma teško.

Dinamo je večeras u prvom kolu istorijske, nove Lige šampiona, pretrpio istorijski poraz - čak 9:2 su "modri" izgubili od Bajerna u Minhenu. Primili su devet pogodaka, a još dva su poništena Bavarcima.

Večerašnji poraz je najteži za hrvatskog prvaka u istoriji. Takođe, Dinamo je postao prvi klub u Ligi šampiona, koji je na jednom meču primio devet pogodaka, piše hrvatski "Index".

"Bajern - Dinamo 9:2. Najteži poraz Dinama u istoriji", naslov je na sajtu "Indexa".

"Dinamo je u 1. kolu Lige šampiona doživio najveći poraz u svojoj istoriji. Na gostovanju u Minhenu kod Bajerna hrvatski prvak je poražen s ogromnih 9:2 i tako postao prvi klub u istoriji ovog takmičenja koji je na jednoj utakmici primio devet pogodaka", piše "Index".

Bajern je nakon prvog poluvremena imao tri gola prednosti, a strijelci su bili Kejn iz penala, Olise i Gereiro.

Početkom drugog dijela Dinamo je brzo postigao dva pogotka (Petković i Ogivara), a onda je uslijedio potop. Hari Kejn je postigao još tri pogotka, Olise još jedan, a u listu strijealca su se upisali Gorecka i Sane.

"Igrači Dinama su igrali fudbal kao amateri na terminu, ovo nema veze s Bajernom", naslov je na sajtu "Večernjeg", dok "Jutarnji" piše:

"Neviđeni užas u Minhenu: Dinamo doživio najteži poraz u istoriji kluba. "Modri" primili devet golova."

Telesport Telegram piše: "Nemilosrdni Bajern potpuno masakrirao Dinamo. Postigao je devet golova, a mogao je još.".

Portal 24 sata je debakl u Minhenu opisao sljedećim riječima: "Potpuni debakl u Minhenu: Odbrana plivala na sve strane, a devetka u mreži je nedopustiva".

Dinamo u narednom kolu igra u Zagrebu protiv Monaka.