Objavljen trejler za novi film Bong Džun Hoa "Mickey 17"

U pitanju je prvi film korejskog reditelja nakon ogromnog uspjeha Oskarom ovjenčanog "Parazita"

4182 pregleda0 komentar(a)
Robert Patinson u "Mickey 17", Foto: Printscreen YouTube

Warner Bros. je objavio trejler za "Mickey 17", novi film Bong Džun Hoa, reditelja čije je posljednje ostvarenje "Parazit" osvojilo Oskara za najbolji film. Zasnovan na romanu iz 2022. godine "Mickey7" autora Edvarda Eštona, ovaj naučno-fantastični triler donosi Roberta Patinsona u ulozi "potrošnog" zaposlenog po imenu Miki Barns.

U romanu, Mikija iz naslova šalju na opasne misije kako bi pomogao kolonizaciju ledene planetu. Kada jedna verzija Mickija umre, stvara se njegov duplikat koji zadržava većinu njegovih sjećanja.

Pored Patinsona, u glumačkoj postavi su i Stiven Jun, Naomi Aki, Toni Kolet i Mark Rafalo. "Mickey 17" je napisao i režirao Bong, koji je ujedno i producent preko svoje kompanije Offscreen.

"Mickey 17" je Bongov prvi film nakon ogromnog uspjeha njegovog trilera iz 2019. godine "Parazit", koji prati radničku korejsku porodicu koja se na prevaru infiltrira u dom bogate porodice. "Parazit" je bio prvi film na stranom jeziku koji je osvojio Oskara za najbolji film. Takođe je nagrađen Oskarima i za originalni scenario, režiju i najbolji međunarodni film. Bongovi drugi značajni filmovi su "Snowpiercer", "Okja", "Sjećanja na ubistvo", "Domaćin" i "Majka."

Film "Mickey 17" pojaviće se u bioskopima 31. januara 2025. godine.