Jakirović nakon debakla: Izvinjavam se svima kojima Dinamo nešto znači

"Modri" na startu Lige šampiona izgubili u Minhenu od Bajerna - 9:2

6375 pregleda6 komentar(a)
Jakirović, Foto: Reuters

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pretrpjeli su sinoć najteži poraz u istoriji kluba - "modri" su na startu nove Lige šampiona izgubili u Minhenu od Bajerna 9:2.

Bajern je na poluvremenu vodio 3:0 (strijelci Kejn, Olise i Gereiro), da bi Dinamo početkom drugog dijela preko Petkovića i Ogivare smanjio na 3:2. Ali nakon toga je uslijedio potop - Kejn je postigao još tri gola, Olise još jedan, a u listu strijelaca su se upisali Gorecka i Sane.

„Prvo bih se izvinio svima kojima Dinamo nešto znači. Bajernu je bilo veoma teško parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli da jurimo i griješimo. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo. Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bajerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo sticati. Ali, moramo igrati brže", kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Bajern je postigao devet golova, a još dva su mu poništena.

„Bajern je nemilosrdan. Da su mogli da postignu 20, positigli bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas", rekao je Jakirović.

Dinamo u drugom kolu igra u Zagrebu protiv Monaka.