Opština Nikšić donirala Domu zdravlja 40.000 eura

"Ovo je poruka da brinemo o zdravlju građana i da smo spremni da pomognemo onima koji o našem zdravlju brinu ovdje u Domu zdravlja“, kazao je predsjednik Opštine Marko Kovačević

3553 pregleda11 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, uručio je direktorici nikšićkog Doma zdravlja, Veri Bulatović, donaciju u iznosu od 40 hiljada eura koju će ta zdravstvena ustanova iskoristiti za sređivanje taktilnih traka oko Doma zdravlja i renoviranje interne ambulante i kupovinu mobilnogi RTG aparata.

Kako je Kovačević kazao tom prilikom, željeli su da na Dan opštine pošalju poruku da misle o zdravlju građana i da ulažu u jednu od najznačajnijih ustanova u gradu.

"Ovo je poruka da brinemo o zdravlju građana i da smo spremni da pomognemo onima koji o našem zdravlju brinu ovdje u Domu zdravlja“, kazao je Kovačević.

foto: Svetlana Mandić

Direktorica Doma zdravlja Vera Bulatović zahvalila se na dociji i naglasila da Kovačević i lokalna uprava razumiju potrebe primarne zdravstvene zaštite i da od starta imaju odličnu saradnju .

„Mi smo počeli našu saradnju izgradnjom parking mjesta ispred Dječijeg dispanzera i uvijek smo je. Još jednom zahvaljujem što je Kovačević prepoznao prioritet primarne zdravstvene zaštite. Ovo ćemo upotrijebiti u najbolje moguće svrhe. Imamo dosta stvari koje nam nedostaju, trenutno su to staze oko Doma zdravlja koje će biti namijenjene jednim dijelom i ljudima sa invaliditetom, odnosno taktilne trake, a zatim ćemo adaptirati i internu ambulantu. Imamo specijalistu interne medicine koji će uskoro diplomirati tako da ćemo biti u nekom boljem stanju“, kazala je Bulatović.