Božović: Pred Vladom ozbiljan i zahtjevan zadatak ispunjenja svih završnih mjerila

Božović je ocijenio da su poseban problem nedovoljni kapaciteti administracije kada je riječ o praćenju i implementaciji projekata EU

2459 pregleda0 komentar(a)
Božović i Hrebičkova, Foto: Ministarstvo pravde

Pred Vladom Crne Gore nalazi se ozbiljan i zahtjevan zadatak ispunjenja svih završnih mjerila u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Treba reformisati postojeće i usvojiti nove zakone, precizirati dužinu krivičnog postupka, propisati zaštitu i čuvanje dokaza, definisati etičku i disciplinsku odgovornost sudija i tužilaca, kazao je ministar pravde Bojan Božović u razgovoru sa ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom.

U tom smislu, kako je dodao Božović, za Ministarstvo pravde je od velike pomoći i važnosti podrška svih evropskih partnera, posebno država sa kojima Crna Gora ima izgrađene prijateljske odnose, kakav je slučaj sa Republikom Češkom.

Božović je ocijenio da su poseban problem nedovoljni kapaciteti naše administracije kada je riječ o praćenju i implementaciji projekata EU.

Hrebičkova je kazala da je posvećenost Crne Gore ozbiljnim i sistemskim reformama prepoznata u Pragu i Crna Gora da može računati na podršku i partnerstvo Češke u tom procesu.

Minisar i ambasadorka saglasni su u stavu da se zajedničkim angažovanjem i najzahtjevniji državni poslovi, kakav je integracija u EU, mogu ubrzati i olakšati posao zvaničnoj Podgorici.