Krenula licitacija: Ko će naslijediti De Rosija?

Roma danas otpustila De Rosija

4860 pregleda2 komentar(a)
De Rosi, Foto: Reuters

Očajan start sezone koštao je posla Danijelea de Rosija, a Roma nije imala milosti prema svojoj legendi.

Nakon četiri utakmice u novoj sezoni u Seriji A, ekipa iz Rima ima samo tri boda, pa je uprava "vučice" otpustila trenera sa kojim je ljetos potpisala ugovor do 2027. godine.

U saopštenju na sajtu kluba se navodi da ta odluka odmah stupa na snagu, jer je "u interesu tima".

"Odluka kluba donijeta je u interesu tima da se brzo vrati na željeni kurs, u trenutku kada je sezona tek počela", navela je Roma koja je trenutno 16. u Seriji A.

A odmah nakon otkaza De Rosiju, mediji na Apeninima su krenuli sa licitiranjem - danas je glavno pitanje ko će biti trener tima sa "Olimpika", a kandidata je, čini se u ovom trenutku, mnogo.

Ipak, najozbiljniji kandidat za klupu "vučice" je hrvatski stručnjak, Ivan Jurić. Uprava Rome je zainteresovana da mu ponudi ugovor do kraja sezone i da mu kao cilj postavi plasman u Ligu šampiona.

Jurić godinama radi u Italiji, poznaje sistem, a da je blizu klupe Rome govori i informacija da je njegov menadžer stigao u Rim.

A osim Jurića, kao potencijalni kandidati spominju se Edin Terzić i Tomas Tuhel. Terzić je na kraju sezone napustio Borusiju Dortmund, dok je Tuhel takođe bez posla, nakon što se razišao sa Bajernom. Tuhel se dovodio u vezu sa Romom i kada se "vučica" razišla sa Žozeom Murinjom.

Kada je riječ o Terziću, njega bi u Romi sačekao Mats Humels, a poznato je da njih dvojica nisu u dobrim odnosima.

Takođe, kao kandidati su se pominjali Masimilijano Alegri i Mauricio Sari, ali od toga, pišu italijanski mediji, neće biti ništa.