Grgurović: Postignut dogovor, ukop eutanaziranih krava će se dodatno obezbijediti

Predsjednik Opštine Danilovgrad rekao da se iskop zakopanih krava neće desiti, jer bi se u tom slučaju ušlo u zonu krivične odgovornosti i da bi se upravo na taj način zaraza mogla proširiti

4264 pregleda1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović je saopštio da je, nakon razgovora sa mještanima, koji su se jutros okupili ispred zgrade te lokalne samouprave, postignut dogovor u kom će se ukop krava eutanaziranih zbog kju groznice dodatno obezbijediti.

"Mjesto ukopa eutanaziranih krava je duboko nalazi se van naseljenih mjesta i van zona vodoizvorišta, uz to ukop se izvršio uz upotrebu velikih količina dezinficijensa, ali i pored svega navedenog, pristupiće se i dodatnom obezbjeđivanju", navodi se u saopštenju.

Nakon razgovora i postignutog dogovora, dodaje, put ka Studenom je odblokiran i mještani su se razišli.

Grgurović ističe da razumije brigu građana, ali naglašava da se "o svakom koraku u ovom procesu i te kako vodilo računa".

Dodaje da se iskop zakopanih krava neće desiti, jer bi se u tom slučaju ušlo u zonu krivične odgovornosti i da bi se upravo na taj način zaraza mogla proširiti.

"Kako je već nekoliko puta naglašeno, o tome se izuzetno i odgovorno vodi računa u ovoj situaciji", dodaje.

"Pozivamo javnost da u ovom, vrlo osjetljivom trenutku za sve građane naše opštine imaju razumijevanja, s obzirom na to da se niko u ovom trenutku neće voditi bilo čim što bi moglo na bilo koji način da ugrozi zdravlje građana i životnu sredinu", zaključuje se u saopštenju.