Krapović - Štajner: U fokusu razgovora bilo obrazovanje crnogorskih kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji

Krapović je iskazao zahvalnost na podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori na putu evropskih integracija, ali i u jačanju regionalnih dobrosusjedskih odnosa

3013 pregleda1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

U fokusu razgovora ministra odbrane Dragana Krapovića i ambasadora Austrije u Crnoj Gori Kristijana Štajnera, bilo je obrazovanje crnogorskih kadeta na prestižnoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Ministar je poželio ambasadoru uspjeh u obavljanju dužnosti, uz uvjerenje da će Ministarstvo odbrane Crne Gore i Ambasada Republike Austrije, tokom njegovog mandata, nastaviti intenzivnu saradnju i ostati posvećeni jačanju partnerskih odnosa i promovisanju evropskih vrijednosti", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Krapović je iskazao zahvalnost na podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori na putu evropskih integracija, ali i u jačanju regionalnih dobrosusjedskih odnosa.

Pomenuo je Regionalni strateški kurs za lidere (RSLC), koji je do sada pohađalo 11 učesnika iz Crne Gore, te rekao da će naša zemlja biti domaćin trećeg modula kursa, naredne godine.

"Štajner je izrazio podršku Crnoj Gori na putu evropskih integracija, uz obećanje da će i ličnim zalaganjem doprinijeti jačanju saradnje dvije zemlje na polju odbrane", zaključuje se u saopštenju.