Odžić: Počela utrka ko će bolje odbraniti Rista od Vujović i ko polaže pravo na Rista i naklonost crkve pred izbore

"Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Što osta' od sekularne Crne Gore, ljeta gospodnjeg 2024", rekao je Odžić

3182 pregleda9 komentar(a)
Odžić, Foto: Evropski savez

Ministarka Tamara Vujović zaboravila je na kampanju i izbore u Podgorici i nesmotreno odbila zahtjev Srpske pravoslavne crkve (SPC) o postavljanju spomenika Ristu Radoviću, saopštio je je zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i predstavnik Evropskog saveza Petar Odžić.

"Poslije konsultacije sa partijskim vođama mijenja odluku i izvinjava se parohiji i vjernom narodu, naravno, ne valja se zamjerat njima pred izbore. Ako je Mujović mogao u odijelu i kravati na liturgiju u nedjelju, može vala i ona izdati rješenje, kako bi se priča sa realnih i ovozemaljskih prebacila na teme koje njima odgovaraju", istakao je Odžić u saopštenju.

Prema njegovim riječima "odmah zatim je počela i utrka ko će bolje odbraniti Rista od ministarke Vujović, i ko polaže pravo na Rista i naklonost crkve pred izbore".

"Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Što osta' od sekularne Crne Gore, ljeta gospodnjeg 2024", zaključio je Odžić.

Ministarstvo kulture i medija (MKM) obratiće se Vladi Crne Gore sa predlogom za davanje saglasnosti Opštini Berane za postavljanje spomen-obilježja nekadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiјu.

To je Vijestima kazala ministarka Tamara Vujović, ističući da MKM ne može dati saglasnost za podizanje spomenika ličnosti od čije smrti nije prošlo 20 godina, na osnovu Zakona o spomen-obilježjima.