Rubežić i Aberdin deset od deset na startu sezone: Profesionalizam Crnogorca impresionirao i trenera Donsa

"Rubežić neprestano radi na svakom aspektu kako bi svoju igru podigao na veći novo - to najbolje pokazuje njegovo ponašanje prije, za vrijeme i nakon treninga..."

9298 pregleda5 komentar(a)
Rubezić, Foto: Aberdeen FC

Deset utakmica, deset pobjeda i samo četiri primljena gola - grad velikog ser Aleksa Fergusona dugo nije vidio bolji start Aberdina.

"Donsi" su nakon pet kola škotskog Premijeršipa maksimalni na vrhu zajedno sa velikanom Seltikom, dok su u Liga kupu stigli do četvrtfinala... Ako pitate trenera kluba sa "Pitodrija" Jimija Telina najzaslužniji za to je Slobodan Rubežić.

"On je vrhunski profesionalac", rekao je švedski stručnjak, a prenosi "Dejli rekord".

Crnogorski štoper počeo je drugu sezonu u Aberdinu, a sa dobrim partijama krenuo je još od prvog trenutka kada je obukao crveni dres. Kako pišu škotski mediji, klub je tokom ljeta odbio nekoliko ponuda za njega, što iz ovog ugla i ne čudi kada se vide brojke odbrane kojom komanduje Rubežić.

"Rubežić neprestano radi na svakom aspektu kako bi svoju igru podigao na veći novo - to najbolje pokazuje njegovo ponašanje prije, za vrijeme i nakon treninga, kao i to kako koristi vrijeme u teretani, kako se brine o sebi, kako se hrani", pohvalio je svog štopera Telin.

"Dejli rekord" podsjeća da se želja našeg fudbalera da prvi osvoji loptu vidjela i prošle sezone, ali da su protivnici povremeno uspjeli da ga "uhvate" van pozicije što je znalo da košta Aberdin. Upravo u tom segmentu se najviše vidi koliko je Rubežić napredovao ove sezone.

"Čini se da je te određene početničke greške veoma ograničio i sada cvjeta pod Telinovim vođstvom", napisao je pomenuti medij.

Sve to je pohvalio i šef struke Aberdina.

"Sve što sam vidio do sada - uradio je veoma dobro. Izgleda veoma čvrsto i ponaša se kako treba na terenu", dodao je Telin.

foto: Aberdeen FC

Rubežić je nezamjenjiv kod Telina, pa je od pomenutih 10 mečeva na osam odigrao svih 90 minuta, dok ga je švedski stručnjak odmarao samo na dva duela Liga kupa.

U oktobru će proći godina od kada je Rubežić debitovao za Crnu Goru, a čini se da su "sokoli" sa Stefanom Savićem i njim dobili idealan tandem na štoperskim pozicijama.