Milatović: Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biće održana kad je ja zakažem

"Dok sam predsjednik Crne Gore neću dozvoliti da se opet politika uvuče u vojne redove. Mislim da je upravo jednim dijelom i ovom koordiniranom akcijom između ministra odbrane i predsjednika Vlade opet kao što se trenutno dešava i u drugim oblastima, prosto se pokušava da se nametnu neka rješenja, da se opet dođe do degradacije odnosa prema Vojsci Crne Gore i politizacije Vojske Crne Gore", rekao je Milatović

30846 pregleda77 komentar(a)
Milatović, Foto: Vijesti
18.09.2024. 22:04h

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je večeras da će sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biti održana kad je on zakaže.

"Sjednica je bila prije deset dana i biće u doglednom roku onda kad je ja zakažem", istakao je Milatović u emisiji "Iz(Nova)" na televiziji Nova M.

On je komentarišući to što mu je ministar odbrane Dragan Krapović uputio dopis za hitno zakazivanje sjednice vrhovne komande, a premijer Milojko Spajić predložio da se u petak održi sjednica Savjeta, rekao da je posrijedi koordinirana akcija iz izvršne vlasti i da neće dozvoliti da se ona prema Savjetu ponaša kao što se ponaša prema Skupštini.

"Dok sam predsjednik Crne Gore neću dozvoliti da se opet politika uvuče u vojne redove. Mislim da je upravo jednim dijelom i ovom koordiniranom akcijom između ministra odbrane i predsjednika Vlade opet kao što se trenutno dešava i u drugim oblastima, prosto se pokušava da se nametnu neka rješenja, da se opet dođe do degradacije odnosa prema Vojsci Crne Gore i politizacije Vojske Crne Gore", rekao je Milatović.

On je komentarišući to što mu je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Zoran Lazarević uputio zahtjev da "prihvati i potpiše" odluku o njegovom razrješenju sa čela VCG, kazao da nije čovjek koji želi da opisuje prepisku između načelnika Generalštaba i predsjednika države.

"Ko god se time bavi mislim da ne misli dobro Vojsci Crne Gore i državi Crnoj Gori. Zamislite situaciju, recimo u Sjedinjenim Američkim Državama, da neko objavljuje prepisku između načelnika generalštaba američke vojske i predsjednika Amerike. To je neshvatljivo. Tim nekim stvarima se trenutno bave ministar odbrane i Vlada Crne Gore", rekao je Milatović.

Rekao je da će razgovarati sa Lazarevićem čim se Lazarević vrati u Crnu Goru.