Plava noć kao najava sezone u kojoj Budućnost želi da podigne ljestvicu

Sve je spremno za start nove sezone - najveći crnogorski košarkaški klub predstavio tim i otkrio ambicije

19670 pregleda15 komentar(a)
Sa svečanosti u "Morači", Foto: KK Budućnost Voli

Pod svodovima košarkaškog hrama gdje će uskoro voditi velike bitke i u nešto svečanijem ambijentu crnogorski velikan zvanično je krenuo u novu sezonu - ponovo neizvjesnu kada su rezultati u pitanju, ali još jednom sa željom da se u "Morači" igra dobra košarka...

"Plava noć" Budućnost Volija sada već tradicionalno najavljuje početak nove sezone, a ta svečanost ujedno je i prilika da podgorički klub predstavi tim za naredne izazove, prije svega u AdmiralBet ABA ligi i Evrokupu.

Kao i ranijih sezona Budućnost će u regionu morati da se bori sa finansijski jačim Partizanom i Crvenom zvezdom, a imaće i poseban motiv u Evropi nakon razočaravajućih rezultata iz prošle godine.

- Svaka košarkaška sezona počinje očekivanjima, uzbuđenjima i ambicijama da ostvarimo zajedničke velike uspjehe, a ove godine želimo da podignemo ljestvicu - poručio je tokom svečanosti Dragan Bokan, predsjednik kluba.

foto: KK Budućnost Voli

Veliki korak ka uspjesima Budućnost je već napravila tako što je sačuvala vodeće igrače iz prošle sezone, a stigla su i dobra pojačanja.

- Svaka sezona donosi nove izazove, ali i prilike... Naš cilj nije samo da pobjeđujemo na terenu, već nam je podjednako važno da rastemo i napredujemo kao tim. Svaki trening, svaka utakmica i akcija biće prilika da pokažemo srce i timski duh. Uspjeh ne dolazi slučajno, ali duboko vjerujem da uz upornost, rad i zajedništvo možemo da dosegnempo rezultate koje sanjamo - dodao je Bokan.

Obratio se i igračima koji će ove sezone nositi plavo-bijeli dres...

- Neka vas svaka utakmica podsjeti kako se sa ponosom i odgovornošću prema dugoggišnjoj tradiciji i generecaijam koje stasavaju nosi plavo-bijeli dres. Pod obručima ne predstavljate samo sebe već sve koji vjeruju u vas - vaša snaga je u timu.

foto: KK Budućnost Voli

Novu sezonu Budućnost otvara u subotu crnogorskim derbijem ABA lige protiv Mornara u Baru, dok je već u srijedu čeka i prvi rival u Evrokupu - Bešiktaš, takođe u gostima.

- Želim da ovu sezonu pamtimo po fer-pleju, vrhunskim rezultatima i utakmicama koje će se dugo i sa ponosom prepričavati. Kao tim imamo zajednički cilj - da ovu sezonu završimo sa uspjehom i ponosni što smo svi prevazišli svoje granice. Želimo da pokažemo da su pred nama veliki dani - zaključio je Bokan.

Boje Budućnosti u ovoj sezoni braniće novi kapiten Aleksa Ilić, Džuvan Morgan, Rašid Sulajmon, Flečer Megi, Petar Minić, Andrija Slavković, Nikola Tanasković, Jogi Ferel, Đorđije Jovanović, Mateo Drežnjak, Makinli Rajt, Udoka Azubuike, Kenan Kamenjaš i trener Andrej Žakelj.

Do ulaznica sada i online

Tokom svečanosti u "Morači" Budućnost je predstavila i novu aplikaciju "High Five", čija uloga će biti da klub još više približi navijačima.

Jedna od prednosti aplikacije je što pruža mogućnost onine kupovine ulaznica za mečeve "plavo-bijelih".