Boja jeseni: Kako kombinovati maslinastozelenu odjeću

Već je jasno: boja jeseni 2024. je maslinastozelena nijansa

8916 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Na nedeljama mode u februaru, kad su predstavljene kolekcije za predstojeću jesen i zimu, maslinastozelena nijansa je vidno dominirala na pistama.

Maslinastozelena je svakako jesenji klasik, ali ove sezone će biti u fokusu uz druge klasične boje sezone poput bordo, bež, sive i crne. Uvijek izgleda uglađeno i lako se kombinuje sa čitavim spektrom tonova, tako da je dobra ideja investirati u odjevne komade, obuću i aksesoare u maslinastozelenoj nijansi za jesen, piše Wannabe Magazin, koji u nastavku izdvaja deset od mnogobrojnih zelenih kombinacija u kojima biste mogli da zablistate.

Trenč mantil

Ovo je prijedlog koji je ujedno i najosnovniji jesenji komad. Uložite u trenč mantil u hladnoj nijansi maslinastozelene ili pak u boji žalfije i nećete se pokajati - jer se može nositi uz gotovo sve, u svim prilikama.

Maslinastozeleni sako + bijele pantalone i majica

Elegantna kombinacija za posao u kojoj ćete sigurno biti zapaženi, jer je jedostavna, a ipak otmena. Uložite u kaki sako i nosite ga uz bijelo ili crno od glave do pete, a autfit oplemenite aksesoarima.

Olovka suknja + plava prugasta košulja

Olovka suknje će vladati sezonom, pa ako odaberete maslinastozeleni model, zanimljivo će izgledati uz klasičnu plavu košulju na pruge.

U tonovima zelene

Gotovo sve boje mogu da se nose na monohromatski način, ali ako odaberete različite tonove, kombinacija će izgledati modernije. Na primjer, spojite ispranu kaki nijansu sa šumskom zelenom.

Kaki + crno + sivo

Kaki jeste neutralna boja, tako da nikad nećete pogriješiti ako je kombinujete sa drugim neutralnim nijansama, a načini su brojni.

Maslinastozeleni komplet

Blejzer i mini-suknju, koji tradicionalno čine komplet, možete da nosite zasebno, zato je ulaganje u takav komplet korisna jesenja investicija. Stilizujte ga sa trendi obućom sezone, poput baletanki.

Kaki pantalone + bomber kožna jakna

Još jedan veliki trend na pomolu, koji je zapravo već izvjesno vreme aktuelan, jesu kožne bomber jakne vintidž izgleda. Bez obzira na to da li su braon ili crne, izgledaće skladno uz maslinastozelene pantalone.

Uz jarku crvenu boju

Budući da je maslinastozelena nijansa neutralna i mirna, u kombinacijama može poslužiti kao “platno” za isticanje jarkih boja, poput crvene, koja se uvijek jasno izdvaja u kombinaciji.

Odijelo + bordo torba

Kao i u slučaju kompleta, odijelo u maslinastozelenoj nijansi je veoma korisno, a za trendi izgled ove jeseni, nosite ga uz bordo torbu.

Kaki blejzer + slip haljina

Najzad, jedna večernja kombinacija koja će vam poslužiti za svaki važan događaj ove jeseni. Uložite u kaki blejzer i spojite ga sa bijelom ili crnom slip maksi-haljinom. Tako lako, a veoma efektno.