Stanković: Ne samo ekonomska stabilnost Kotora, već i socijalna pravda i jednake šanse

"Naša vizija je Kotor kao moderan, ekonomski jak, socijalno pravedan i održiv grad u kojem svi imaju priliku da napreduju i dostojanstveno žive.

3513 pregleda2 komentar(a)
Bojan Stanković, Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad je u potpunosti usmjeren ka održivom razvoju našeg grada i unapređenju kvaliteta života svih naših sugrađana. Naša misija je jasna – osigurati ekonomski napredak Kotora, podsticati dugoročni razvoj kroz inovativne inicijative i ulaganje u ljude, dok ćemo se posebno posvetiti poboljšanju životnih uslova socijalno ugroženih kategorija stanovništva, poručio je Bojan Stanković, kandidat za odbrornika sa liste "Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika! (Demokrate- PES)".

Pokret Evropa sad (PES) okuplja mlade, obrazovane i prije svega poštene ljude koji svojim znanjem, iskustvom i energijom žele da doprinesu ubrzanom razvoju našeg grada, istakao je on u saopštenju koje je dostavio medijima. Stanković kaže da njihove ideje nisu samo usmjerene ka ekonomskoj stabilnosti, već i ka socijalnoj pravdi, jednakim šansama i dostojanstvenom životu za sve građane.

Ekonomski razvoj kotora je jedan od ključnih prioriteta njihove politike, ističe Stanković i dodaje da smatraju da su stabilne i visokokvalitetne ekonomske prilike temelj za dugoročno blagostanje grada.

"Kroz niz konkretnih mjera, kao što su podsticanje lokalne privrede, unapređenje turističke ponude i stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, vjerujemo da možemo postići stabilan i održiv ekonomski rast.

Planiramo razvoj novih infrastrukturnih projekata koji će poboljšati saobraćajnu povezanost Kotora, čime će se omogućiti veća mobilnost, kako za građane tako i za turiste, što će dodatno podstaći rast lokalne privrede. Ulaganje u zelenu infrastrukturu, pametne tehnologije i održive energetske projekte stvoriće čvrstu osnovu za budućnost Kotora kao modernog i prosperitetnog grada", poručio je Stanković.

On je istakao da PES posebnu pažnju posvećuje socijalnoj politici i unapređenju životnog standarda svih generacija.

"Naši programi uključuju konkretne mjere, kao što su povećanje plata i penzija, podrška mladima kroz pripravničke naknade, studentske kredite i stipendije, što sve doprinosi stvaranju jednakih mogućnosti za sve. Pokret Evropa sad je, kroz svoje dosadašnje djelovanje, pokazao da brine o građanima svih starosnih dobi, što ćemo dosljedno nastaviti i na lokalnom nivou", uvjerava Stanković.

Dodaje i da stariji sugrađani mogu očekivati dodatnu podršku kroz unapređenje socijalnih usluga, dok će mladi imati priliku da ostanu u Kotoru, zahvaljujući našim programima za zapošljavanje i podsticanje startapova.

"Verujemo da su mladi snaga naše zajednice i da je važno pružiti im sve neophodne uslove za profesionalni i lični razvoj", kazao je kandidat PES-a.

On je dodao da je učešće PES-a na zajedničkoj listi koju predvodi Vladimir Jokić garant uspjeha i prosperiteta.

"Kroz zajedničko djelovanje, sinergiju iskustva i inovativnih pristupa, uvjereni smo da ćemo obezbijediti još kvalitetniji život za sve naše sugrađanke i sugrađane. Naša vizija je Kotor kao moderan, ekonomski jak, socijalno pravedan i održiv grad u kojem svi imaju priliku da napreduju i dostojanstveno žive.

Zato pozivamo sve građane Kotora da nam se pridruže na ovom putu i da svojim glasom podrže program koji nudi konkretna rješenja za razvoj i napredak. Vaš glas za Pokret Evropa sad je glas za bolju budućnost našeg grada! Neka vaš glas bude dobar glas za Kotor!", zaključio je Stanković.