Živković: Pokret podstanara fokus stavio na ranjive grupe

"Naš cilj je jasan: sva naša energija i snaga usmjerene su ka stvarnom, materijalnom poboljšanju života naših sugrađana, uz borbu za socijalnu ravnopravnost. Šminkanje grada i prazna obećanja neće poboljšati socio-ekonomski položaj ljudi, niti će riješiti njihove svakodnevne probleme", poručio je kandidat za odbornika Pokreta podstanara

2700 pregleda2 komentar(a)
Dragan Živković, Foto: Pokret podstanara

Dosadašnja kampanja i predizborna obećanja jasno nam pokazuju da će ranjive kategorije građana, kako našeg grada, tako i cijele države, nastaviti da žive na marginama društva, daleko od interesovanja onih koji se navodno bore za bolji život svih nas, ocijenio je kandidat za odbornika Pokreta podstanara na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.

On je kazao da sve izgleda preče od dostojanstvenog života trećine naših građana, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, boreći se sa svakodnevnim izazovima siromaštva i neizvjesnosti.

"Ovo je više nego jasan pokazatelj nehumanosti i nerazumijevanja budućih nosilaca odgovornih funkcija prema stvarnim problemima građana. Oni koji bi trebalo da osiguraju bolji život za sve, uporno zanemaruju one kojima je pomoć najpotrebnija", uvjeren je Živković.

Ističi da je zato Pokret podstanara svoj fokus stavio upravo na ove ranjive grupe.

"Naš cilj je jasan: sva naša energija i snaga usmjerene su ka stvarnom, materijalnom poboljšanju života naših sugrađana, uz borbu za socijalnu ravnopravnost. Šminkanje grada i prazna obećanja neće poboljšati socio-ekonomski položaj ljudi, niti će riješiti njihove svakodnevne probleme.

Naprotiv, ovakvim pristupom naši najranjiviji sugrađani dodatno se marginalizuju, dok im se otvoreno poručuje da nijesu predmet interesovanja onih koji se pripremaju da donose ključne odluke", ukazuje Živković. On je poručio da će Pokret podstanara nastaviti da se bori za pravednije društvo, u kojem će svi imati priliku za dostojanstven život, a ne samo privilegovani.

"Jer istinska promjena počinje sa brigom za najslabije među nama", zaključio je.