Konstituisan novi saziv Upravnog odbora UCG-a, Radović predsjednik

"Ostajemo posvećeni zajedničkom cilju – povećanju prepoznatljivosti Univerziteta Crne Gore na međunarodnoj naučnoj mapi", poručio je Radović

2461 pregleda3 komentar(a)
Foto: ucg.ac.me

Milivoje Radović jednoglasno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore izabran za predsjednika tog tijela.

Radović se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da je velika obaveza i odgovornost biti na poziciji predsjednika Upravnog odbora UCG-a.

Kako je saopšteno, on je izrazio nadu da će, zajedno s novim sazivom, nastaviti istom dinamikom koju je sa prethodnim sazivom započela prethodna predsjednica odbora Rajka Glušica zajedno sa rektorom Vladimirom Božovićem na čelu Univerziteta.

"Ostajemo posvećeni zajedničkom cilju – povećanju prepoznatljivosti Univerziteta Crne Gore na međunarodnoj naučnoj mapi. Zajedno ćemo graditi mozaik uspjeha, na korist i Univerziteta i Crne Gore", poručio je Radović.

Radovićfoto: ucg.ac.me

Na sjednici je konstituisan VI saziv Upravnog odbora UCG-a, koji, u skladu sa Statutom tog univerziteta, ima 15 članova. Upravni odbor čini pet predstavnika osnivača - Vlade, šest predstavnika akademskog osoblja, predstavnik saradnika, predstavnik stručnog i neakademskog osoblja, te tri predstavnika studenata.

Predstavnici osnivača, koje je imenovala Vlada, su: Milijana Novović Burić, Anđelka Šćepanović, Milena Burić, Nikola Zečević i Saša Roćen.

Predstavnici akademskog osoblja sa akademskim zvanjem, izabrani od strane Senata UCG-a, su: Milivoje Radović, Nevena Mijajlović, Srđa Aleksić, Drago Perović i Vuk Vuković.

Predstavnik saradnika je Jovana Janinović, dok je Sekule Raičević predstavnik stručnog i neakademskog osoblja. Studente u Upravnom odboru predstavljaju Vedran Vujisić, Ivana Popović i Aleksandar Banjević.

Takođe, na sjednici je potvrđeno da je istekao mandat članovima prethodnog, V saziva Upravnog odbora, te je zvanično otpočeo mandat VI saziva.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, danas je pokrenut postupak za izbor novog dekana Građevinskog fakulteta, zbog isteka mandata aktuelne dekanice Marine Rakočević.

"Konkurs za izbor dekana objavljuje se u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave na konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.