Cikotić Ibrahimoviću: Sigurna sam da ćete napustiti Vladu, ne samo sjednicu

"Ako pak nekim slučajem to i ne uradite, što ne vjerujem da može da se desi, onda najmanje što preostaje je da tužite Vladu kao nekad ministar Šaranović, i nastavite udobno da sjedite u svojim dobro namještenim foteljama", navela je potpredsjednica SDP-a

8916 pregleda14 komentar(a)
Foto: Evropski savez

Amina Cikotić, predstavnica Evropskog saveza i potpredsjednica SDP-a, prokomentarisala je to što su ministri iz redova Bošnjačke stranke (BS) i albanskih partija napustili današnju sjednicu Vlade zbog namjere izvršne vlasti da da saglasnost na podizanje spomenika pokojnom mitropolitu Amfilohiju.

Ona se osvrnula i na nedavnu izjavu lidera BS-a i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića, koji je kazao da građani Crne Gore, dok je ta partija u Vladi, ne treba da brinu za suverenitet države i njen evropski put.

"Ne brinem se, gospodine Ibrahimoviću, nećete vi to dozvoliti. Sigurna sam da ćete prkosno, kako to Bošnjaci u Crnoj Gori i rade, napustiti Vladu, ne samo sjednicu. Ako pak nekim slučajem to i ne uradite, što ne vjerujem da može da se desi, onda najmanje što preostaje je da tužite Vladu kao nekad ministar Šaranović, i nastavite udobno da sjedite u svojim dobro namještenim foteljama", saopštila je ona.