Fizičko za učenike drugog razreda OŠ "Oktoih" u holu

Direktor škole tvrdi da ta vaspitno-obrazovna ustanova ima problem sa kapacitetom fiskulturne sale

4100 pregleda2 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic

Učenici drugog razreda Osnovne škole “Oktoih” u Podgorici, tokom kišnih dana, držaće časove fizičkog vaspitanja u holu škole, jer im fiskulturna sala zbog nedostatka prostora neće biti dostupna, kazao je “Vijestima” direktor te vaspitno-obrazovne ustanove Dragan Mijušković.

Roditelji, čija djeca idu u tu školu, rekli su “Vijestima” da ih je uprava škole obavijestila da “njihova djeca neće moći da drže časove fizičkog u fiskulturnoj sali”. Kako su kazali, iz školske uprave im je rečeno da nema dovoljno prostora.

Mijušković je potvrdio redakciji da učenici drugog razreda neće moći da koriste salu za fizičko vaspitanje tokom kišnih dana. Dodao je da, u saradnji sa kolegama, radi na “pronalaženju rješenja za taj problem”.

“Tačno je da djeca drugog razreda ne drže čas fizičkog vaspitanja u fiskulturnoj sali. Mi tražimo rješenje za taj problem, s obzirom na to da smo škola koja, trenutno, ima 73 odjeljenja. Dakle, dva više nego prethodne školske godine”, rekao je Mijušković.

Pojasnio je da OŠ “Oktoih” ima “organizacioni problem po tom pitanju”.

“Sigurno ćemo pokušati da nađemo rješenje, ne znam još na koji način. Sa svojim saradnicima ću se potruditi da to riješim, ako bude moguće uopšte”, kazao je Mijušković.

Prema njegovim riječima, osam odjeljenja učenika drugog razreda početkom septembra časove fizičkog vaspitanja imalo je na poligonu pored škole.

“Vrijeme je bilo lijepo, niko nije branio da se održi čas fizičkog na poligonu, što uopšte nije bio problem ranijih godina. Veliki je broj odjeljenja. Imamo 1.000 đaka više nego što prostorni kapaciteti dozvoljavaju”, kazao je MIjušković.

On je pojasnio da učenici drugog razreda ne drže čas sa starijim đacima u sali “zbog njihove sigurnosti”.

“Fizičko vaspitanje, tačnije, nema prvi ciklus, jer su oni u jutarnjoj smjeni kada imamo i učenike starijih razreda. Mogli bismo da ih spojimo sa njima, ali zbog sigurnosti mlađe djece smo tražili da, za sad, ne ulaze u salu”, kazao je.

Kao jedno od mogućih rješenja problema, Mijušković nudi izvođenje određenih vježbi u holu škole.

“Na raspolaganju im je hol škole koji sam im lično ponudio. Ko je kreativan, može organizovati i rekreacione vježbe u učionici”, rekao je Mijušković.