Riječ novog kapitena Budućnosti: Ambicije su uvijek visoke, najvažnije je što smo zadržali okosnicu tima

Aleksa Ilić, momak koji je dres Budućnost Volija prvi put obukao 2015, biće vođa podgoričkog kluba. "Svakom igraču je čast da bude kapiten, pogotovo u tako velikom timu", poručuje Ilić

5386 pregleda5 komentar(a)
Aleksa Ilić tokom predstavljanja ekipe za novu sezonu, Foto: KK Budućnost Voli

Bio je tu kada je stigao istorijski ABA pehar, prošao je i teške trenutke sa povredama, prije dvije godine se vratio, a sada je zasluženo dobio priliku da kao kapiten predvodi najveći košarkaški klub u Crnoj Gori...

Aleksa Ilić je novi kapiten Budućnost Volija.

"Hvala klubu na povjerenju - to je velika privilegija za mene. Svakom igraču je čast da bude kapiten, pogotovo u tako velikom timu u kojem je privilegija biti i igrač - zaista velika stvar", rekao je Ilić tokom svečanosti "Plava noć" na kojoj je predstavljana ekipa za novu sezonu.

A, kada je u pitanju nova sezona, ambicije se nisu mijenjale...

"One su svake sezone visoke, ali je najbitnije da ostanemo zdravi i u igračkom ritmu, a tu je i činjenica da smo ostali zajedno, a svaka ekipa je bolja kad je dugo na okupu", naglasio je Ilić.

Novu stranicu Budućnost otvara u subotu od 20 sati u Baru - crnogorskim derbijem u AdmiralBet ABA ligi.

"Zbog svega što se dešava Mornar je kasnije počeo pripreme, tako da ne znamo mnogo njima. Što se tiče nas, uveliko se već spremamo, mjesec smo svi na okupu što se odavno nije dogodilo", kaže 28-godišnji Nikšićanin.

Klub iz Podgorice zadržao je većinu igrača iz prošle sezone, pa su tu uz kapitena i sada Jogi Ferel, Mekinli Rajt, Kenan Kamenjaš, Andrija Slavković, Flečer Megi i Nikola Tanasković.

"Upravo je to veoma važno - ostala je okosnica tima od prošle sezone, a ni to se odavno nije desilo", smatra Ilić.

Stigla su i pojačanja - Džuvan Morgan, Rašid Sulajmon, Udoka Azubuike, Đorđije Jovanović, Mateo Drežnjak...

"Dobro treniramo, odigrali smo nekoliko utakmica, polako se upoznavali sa novim igračima... Mislim da će sve da bude dobro".

Budućnost će i ove sezone pokušati da iznenadi moćne beogradske klubove - Partizan i Crvenu zvezdu.

"Čini mi se da iz sezone u sezonu prave sve bolju ekipu, odskaču u ABA ligi. Mislim da je Budućnost tik iza njih, ili uz njih, kao prethodnih sezona. Tako ćemo se i ponašati i igrati", rekao je Ilić.

Novi član "regionalne" lige je i Dubai.

"Ne orjentišemo se mnogo na to - svakog protivnika gledamo isto, bio to Dubai ili neko iz susjedne države. Možda je malo duže putovanje, ali sve ostalo je isto", zaključio je Ilić.

Osim ABA lige, "plave" i ove sezone očekuje Evrokup, a prvi meč već u srijedu protiv Bešiktaša u Istanbulu.