Glavni grad: Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć od 50 eura

"Građani će i ovoga puta imati priliku da iskoriste elektronski servis, podnesu zahtjev na jednostavan način, a Glavni grad će po službenoj dužnosti pribaviti svu neophodnu dokumentaciju i izvršiti validnost zahtjeva"

3666 pregleda4 komentar(a)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

"Građani će i ovoga puta imati priliku da iskoriste elektronski servis, podnesu zahtjev na jednostavan način, a Glavni grad će po službenoj dužnosti pribaviti svu neophodnu dokumentaciju i izvršiti validnost zahtjeva. Potrebno je da roditelji odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev sa portala https://epodgorica.me/. Optimizacija postupka rezultat je saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku", ističe se u saopštenju Glavnog grada objavljenom na zvaničnom sajtu te institucije.

Iz Glavnog grada su dodali da će po okončanju javnog poziva građani pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci.

"Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 4. oktobra 2024. godine. Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev građani mogu predati i na arhivu Sekretarijata za socijalno staranje, Ulica Vuka Karadžića br. 16 ili poslati poštom u zatvorenoj koverti. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-165 ili na e-mail adresu: anja.raskovic.varagic@podgorica.me", poručili su iz Glavnog grada.