Monako srušio Barselonu, Arsenal se provukao u Bergamu, preokret Atletika protiv Lajpciga

Kompletirano 1. kolo novog formata Lige šampiona - Arsenal se zahvaljujući fenomenalnom golmanu Raji provukao protiv Atalante (0:0), Atletiko u 90. do pobjede protiv Lajciga (2:1), istorijski trijumf Bresta

7183 pregleda0 komentar(a)
Golman Arsenala Raja brani penal Retegiju, Foto: Reuters

Prvo kolo novog formata Lige šampiona i vjerovatno prvo iznenađenje - Barselona se nalazi u grupi timova od 23. do 36. mjesta na jedinstvenoj, gigantskoj tabeli, zajedno sa 13 ekipa koje su doživjeli poraze u prvom kolu.

Katalonci, koji blistaju na startu sezone u La Ligi, izgubili su od Monaka na stadionu "Luj II" u Monte Karlu. Sve je od samog starta krenulo loše za tim Hansija Flika, jer je Erik Garsija već u 11. minutu dobio direktan crveni karton - kao posljednji igrač odbrane faulirao je protivničkog napadača.

Igrajući 80 minuta sa desetoricom, sve što je uspjela Barsa jeste da izjednači - Lamin Jamal je u 28. minutu odogovorio na pogodak Akliučea 12 minta ranije.

Pobjedu "kneževima" donio je još jedan mladi Francuz, 18-godišnji Ilenikhena u 71. minutu.

Preokret Atletiko Madrida u sjajnom meču protiv Lajpciga - Benjamin Šeško je već u 4. minutu doveo goste u vođstvo, a onda je na scenu stupio Antoan Grizman. Sjajnim golom Francuz je izjednačio u 28. minutu, a ondam, u 90, ubacio iz kornera pravo na glavu Urugvajca Hose Marije Himenesa - 2:1.

Atalanta je u Bergamu dočekala Arsenal i propustila priliku da sruši jedan od najboljih timova Premijer lige - penal Retegija u 51. minutu odbranio je golman "tobdžija" Raja. Ostalo je 0:0...

Istorijsku pobjedu zabilježio je Brest, na debiju u Ligi šampiona - "pirati" su kod kuće pobijedili Šturm iz Graca sa 2:1.

Standings provided by Sofascore