Đuričić: Naš program previše dobar da bi bio ostvariv, ne može biti bolja preporuka

"Nećemo imati nijedan bilbord, niti plaćenu reklamu, pa ni džingl. Tako „moćni“ stajemo na crtu onima koji potroše naš čitavi budžet za kampanju za jednu njihovu gala večeru"

2081 pregleda3 komentar(a)
Foto: CGA

Ovom prilikom, 10-tak dana pred izbore, naveo bih nekoliko razloga zašto će to stvarno biti tako, a ujedno bih se zahvalio onima koji sada vjeruju u „iznenađenje“, jer je ono svakim danom sve izvjesnije. Takođe bih želio ovim tekstom da ohrabrim ostale da vjeruju, pa neka to nazovu kako god žele, iznenađenje, sreća, hrabrost, nova partija, čista ideja, kako god...

Nosilac liste Crnogorske građanske akcije (CGA) Stanko Đuričić rekao je da će na lokalnim izborima u Podgorici iznenaditi sve jer u nazivu njihove liste nema imena predsjednika, niti države, niti partije.

"Nema imena ministara, niti bivših, niti aktuelnih. Nema imena političara, niti bivših, niti aktuelnih. Nema ni direktora javnih preduzeća, niti bivših, niti aktuelnih. Na našoj listi su sve ljudi, porodično i poslovno ostvarenih, čistih biografija, profesionalci, borci. Iznenadićemo jer nemamo ni nosioca liste, nekog predsjednika partije ili odbora koji mora biti prvi. Ja sam prvi na listi, da jesam, ali prvi među jednakima, tako sam izabran, ali me to ne sleduje po funkciji. Tako su željeli ljudi ispred kojih ponosno stojim, što je velika čast i još veća obaveza, rekao je Đuričić...

On je kazao i da se priča da će biti iznenađene i zato što imaju „neostvariv“ program, "jer je kažu previše dobar da bi bio ostvariv".

"Ne može bit bolja preporuka! Nijesmo ga probali još kako radi, ali toliko je program izgleda dobar, da svi iščekuju to iznenađenje. To je dobro! Iznenadićemo jer se budi revolt kod ljudi! Prkos! Jer znaju da nam je ukupan budžet 2153,84 eura. Tako da nećemo imati nijedan bilbord, niti plaćenu reklamu, pa ni džingl. Tako „moćni“ stajemo na crtu onima koji potroše naš čitavi budžet za kampanju za jednu njihovu gala večeru. Dok im je prijatno, misle da je to naša slabost. Naprotiv, baš ćemo radi toga iznenadit! Pa zar nije to sjajan osjećaj i ponos? Prava borba Davida i Golijata! Mi imamo ideju, koja košta jednu slobodu i komad ljubavi. Baš zato ćemo iznenaditi! Da", rekao je Đurčić.

On dodaje da su se nagledali bahatog djelovanja, nerada svih političkih subjekata u proteklih 35 godina koji su uništili sve institucije, zgazili moral i sistem vrijednosti.

"Lični, partijski interesi su im bili ispred javnog dobra. I iznova, i iznova traže povjerenje Podgoričanki i Podgoričana. Mičite se više sami, da vas ne moramo iznenađivati. A posljednji komentar sinoć, poslije debate na RTCG1, bio je „iznenadićete zato što nijeste plagijatori bez petlje“. Iznenadit ćemo i zato što mi drug kaže da „još nijesam vidio kako fizički izgleda osoba kojoj se ne sviđa ideja CGA“. Iznenadićemo jer mi sada nemamo budućeg gradonačelnika, a svi ih imaju, ukupno ih je 10-tak. Kako, kada je gradonačelnik samo jedan? No što ćete činjet kad stvarno iznenadimo!", zaključio je.

Podgorica,

20.09.2024. godine.