MKM: Objavljen Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje

"Nagrada Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje se autoru iz Crne Gore za književno, istoriografsko, etnografsko ili publicističko djelo objavljeno u Crnoj Gori u prethodne tri godine (2022, 2023 i 2024.godina)"

2431 pregleda1 komentar(a)
Foto: MKM

Ministarstvo kulture i medija (MKM) saopštilo je danas da je objavilo Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje za 2024.godinu.

"Nagrada Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje se autoru iz Crne Gore za književno, istoriografsko, etnografsko ili publicističko djelo objavljeno u Crnoj Gori u prethodne tri godine (2022, 2023 i 2024.godina)", ističe se u saopštenju MKM na čijem je čelu Tamara Vujović.

U saopštenju se dodaje da nagradu Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje žiri koji imenuje MKM iz reda istaknutih stvaralaca i naučnih radnika iz oblasti književnosti, istoriografije, etnografije i publicistike iz Crne Gore, koja se javno saopštava i koju će uručiti ministarka kulture i medija u Bijelom Polju.

"Svako (pojedinac, grupa lica, nevladina organizacija, privredno društvo, ustanova, državni organ, organ lokalne samouprave i drugi subjekti), može da podnese po jedan predlog za dodjelu nagrade Miroslavljevo jevanđelje. Predlog za dodjelu nagrade mora biti obrazložen, i potkrijepljen dokazima koji potvrđuju izuzetan doprinos razvoju oblasti na koju se nagrada odnosi. Uz predlog za dodjelu nagrade dostavlja se i šest primjeraka djela koje se kandiduje za nagradu", piše u saopštenju MKM.

Iz tog Vladinog resora su rekli da se predlozi za dodjelu nagrade podnose u roku od 30 dana objavljivanja javnog poziva, zaključno sa utorkom 22. oktobrom 2024. godine.

"Dokmentacija se dostavlja Ministarstvu kulture i medija na adresu: ul. Njegoševa, br. 83, 81250 Cetinje, sa naznakom: 'Za državnu nagradu Miroslavljevo jevanđelje za 2024. godinu'. Dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu kulture i medija na telefon: 041 232 894 ili e-mail: aleksandra.popovic@mku.gov.me", zaključuje se u saopštenju MKM.