Džaferadžović: Ne zanimaju nas kalkulacije interesnih grupacija koje pokušavaju da ožive bivši režim

"Želimo da Podgorica bude udobno mjesto za život svim svojim građanima, bez obzira na njihove razlike, a to možemo postići razvijanjem tolerantnog i prihvatajućeg društvenog stava"

2826 pregleda3 komentar(a)
Džaferadžović, Foto: Pokret Evropa sad

Ne zanimaju nas političke kalkulacije dirigovane od strane raznih interesnih grupacija koje pokušavaju svim silama da ožive bivši režim, saopštila je Alisa Džaferadžović, kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović".

"Želimo da Podgorica bude udobno mjesto za život svim svojim građanima, bez obzira na njihove razlike, a to možemo postići razvijanjem tolerantnog i prihvatajućeg društvenog stava. Posebne politike usmjerene prema ranjivim grupama od suštinskog je značaja za izgradnju pravednog i inkluzivnog društva. Važnost inkluzije leži u stvaranju okruženja koje promoviše jednake mogućnosti za sve, bez obzira na njihove razlike", istakla je Džaferadžović u saopštenju.

Ona je dodala da inkluzivne politike omogućavaju svima da doprinesu zajednici i da se osjećaju cijenjenima i poštovanima.

"Stvaranje pozitivnog društvenog ambijenta osigurava da niko ne smije da se osjeća manje važnim ili zapostavljenim, što je, nažalost, i u Podgorici i u Crnoj Gori, u minulim godinama bio čest slučaj. Samo dobrim praksama kojima se jača socijalna kohezija i zajedništvo među građanima, Podgorica može postati grad u kome svi imamo jednake šanse za sretan i dostojanstven život. Kada svi imaju jednake mogućnosti i prilike, društvo postaje jače, otpornije i sposobnije da se suoči sa svim izazovima, ali i da se ubrzano razvija i napreduje", kazala je Džaferadžović.

Ona je kazala da njihova posvećenost uključuje podršku ranjivim grupama u svakodnevnim izazovima.

"Povećaćemo broj objekata i gradskih površina sa pristupom za osobe sa invaliditetom, kako bismo obezbijedili jednake mogućnosti za sve. Takođe, bićemo posvećeni implementaciji socijalne inkluzivnosti prilikom zapošljavanja u upravi Grada, ne narušavajući meritokratiju", kazala je Džaferadžović.

Poručila je da će lista "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović" kreirati kancelariju i program za ravnopravnost, čime će principom dvosmjerne integracije pomoći u smanjenju diskriminacije prema marginalizovanim grupama.

"Podgoričani znaju da nam mogu vjerovati jer iza nas stoje vidljivi i mjerljivi rezultati. Upravo ti rezultati su najveća garancija građanima Podgorice da naš tim radi isključivo u njihovom interesu. Ne zanimaju nas političke kalkulacije dirigovane od strane raznih interesnih grupacija koje pokušavaju svim silama da ožive bivši režim. Nas zanima isključivo interes svih građana i rad u korist opšteg dobra. Zato su svi naši planovi i programi koje sprovodimo usmjereni na benefite za građane, a ne za tajkune. Zato su na našoj listi uspješni i sposobni ljudi, a ne učesnici raznih afera i kompromitovane ličnosti koje su, godinama, omogućavale i podržavale pljačku države i unižavanje građana. Sa takvim praksama je gotovo. I na predstojećim izborima, građani će im to jasno staviti do znanja. Nastavićemo u tom duhu još bolji i još jače", zaključuje Džaferadžović.