Lompar: Evropski savez će krenuti u projekat revitalizacije kotorskih bedema

"Ovo je samo jedan od projekata koji ćemo realizovati uz vašu podršku koja 29. septembra zasigurno neće izostati. Zato zajedno, hrabro, za sjajniji naš grad Kotor”

3211 pregleda0 komentar(a)
Lompar, Foto: Evropski savez

Evropski savez će krenuti u projekat revitalizacije kotorskih bedema, saopštila je Tamara Lompar, kandidatkinja na listi “Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) – Zasjat' će Kotor".

„Iz godine u godinu ne pokazuje se dovoljno brige o ovoj fortifikaciji izuzetne univerzalne vrijednosti, koja je jedan od glavnih razloga zašto se grad Kotor našao na listi svjetske baštine UNESCO-a”, rekla je Lompar.

Prema njenim riječima, zato će Evropski savez uz finansijsku podršku evropskih fondova saradnjom sa Vladom Crne Gore, kao i angažovanjem naših stručnjaka iz ove oblasti izraditi projektno-tehničku dokumentaciju koja će obuhvatiti rekonstrukcoju, restauraciju i čišćenje zidina grada.

„Ovo je samo jedan od projekata koji ćemo realizovati uz vašu podršku koja 29. septembra zasigurno neće izostati. Zato zajedno, hrabro, za sjajniji naš grad Kotor”, zaključila je Lompar.