Bošković: Tražimo vanrednu sjednicu SO Danilovgrad povodom kju groznice

"Zahtijevamo od rukovodstva Opštine da se iz lokalnog budžeta izdvoje sredstva kojima ćemo finansijski pomoći farmere koji žive na teritoriji Danilovgrada"

3182 pregleda1 komentar(a)
Foto: DPS

Šef kluba odbornika DPS Danilovgrad Branko Bošković saopštio je da će ta partija tražiti vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta povodom kju groznice.

Bošković je kazao i da Opština Danilovgrad treba da izdvoji sredstva i pomogne ugroženim farmerima.

"Izražavamo nezadovoljstvo da nakon današnjeg sastanka kolegijuma, i dobijenog dnevnog reda, aktuelna situacija povodom kju groznice koja prijeti zdravlju naših sugrađana, nije stavljena u razmatranje, kao vanredna situacija, i nije planirana za razmatranje ni u redovnoj proceduri sjednice od 17 tačaka, koja je zakazana za 11. oktobar. Tražimo da se u hitnom postupku, zakaže vanredna sjednica Skupštine opštine Danilovgrad povodom krizne situacije koja je nastala kao posljedica širenja kju groznice. Na toj sjednici bi trebalo da se transparentno, pred očima građana, uz uključenje stručnih struktura na nivou Opštine, državnih organa, a posebno opštinskih službi nadležnih za praćenje i odlučivanje u ovakvim situacijama, razmatramo ovaj problem i doprinese donošenju konkretnih odluka, kako bi se posljedice ovog problema umanjile", rekao je Bošković.

Na toj sjednici, kako je dodao, treba uzeti u obzir stvarno stanje na terenu, predložiti mjere koje će pomoći pogođenim farmama, ali i mjere koje će doprinijeti da se ova situacija u našoj opštini više ne ponovi.

"Zahtijevamo od rukovodstva Opštine da se iz lokalnog budžeta izdvoje sredstva kojima ćemo finansijski pomoći farmere koji žive na teritoriji Danilovgrada. Smatramo da je to izraz solidarnosti ali i ulaganje u poljoprivredu koja je ključna grana privrede u našoj opštini", zaključio je Bošković.