Mugoša: Umjesto razvojem grada bavili su se ideološkim porivima, vrijeme je da ih 29. septembra pošaljemo u opoziciju

Mugoša je kazao da je Zabjelo jedno od urbanijih gradskih djelova gdje živi više desetina hiljada građanki i građana, a gdje postoje brojni problemi u dijelu saobraćajne infrastrukture, nedostatka zelenih površina, neophodnosti unapređenja obrazovih kapaciteta...

5979 pregleda6 komentar(a)
Foto: Evropski savez

U prethodom periodu vidjeli smo brojne primjere nesposobnosti, nesnalaženja, neznanja i loše namjere odlazeće vlasti, vidjeli smo neke funkcionere koji su se umjesto razvojem grada bavili ideološkim porivima,revanšizmom, revizionizmom i mijenjanjem vrijednosnog krvotoka Podgorice, tome treba da kažemo dosta 29. septembra, kazao je Boris Mugoša, kandidat za gradonačelnika liste "Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) - Podgorica za primjer".

Mugoša je sa kandidatima sa liste obišao Zabjelo.

"Nalazimo se u jednom od urbanih gradskih djelova gdje živi više desetina hiljada građanki i građana, a gdje postoje brojni problemi u dijelu saobraćajne infrastrukture, dijelu nedostatka zelenih površina, u dijelu neophodnosti unapređenja obrazovih kapaciteta i zbog toga u našem programu kao rezultat razgovora i predlog građana građanima definisali konkretna rješenja za ovaj dio grada“, naveo je Mugoša.

On je kazao da će u fokusu biti rekonstrukcija značajnog broja ulica.

"Radi se naravno o ulici Vojislavljevića, kao jednom kapitalnom projektu za glavni grad, ali isto tako neophodno je rekonstruistati i ulicu AVNOJ-a, ulicu 8.marta od Krivog mosta do ulice Vojislavljevića. Takođe, da se napravi spona između ulice Ilije Plamenca i ulice Vojislavljevića”, rekao je Mugoša.

Osim toga, dodao je Mugoša, neophodna je u ovom dijelu grada još jedna osnovna škola i vrtić, jer smo svjesni problema prebukiransti u obrazovnim ustanovama.

"Veoma je važno da napravimo i još zelenih parkovskih površina. Onda dolazimo do pitanja Ljubovića, gdje je neophodno da se napravi šetalište oko Ljubovića, Dajbabske gore, gdje je potrebno pošumljavanje i šetalička zona i dolazimo do simbola ovog dijela grada a to je Fudbalski klub 'Zabjelo' gdje treba valorizovati parcele oko stadiona u funkciji fudbalskog kluba”, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima to je jedan čitav set mjera za Zabjelo kojima mogu vrlo realno da se riješe izazovi ovog dijela grada.

"Zbog toga je veoma važno da 29. septembra ne proputimo priliku jer odlazeća vlast mora da završi svoju neuspješnu priču u Glavnom gradu, gdje su doveli u pitanje funkcionalnost sistema u brojnim segmentima", rekao je Mugoša.

On je istakao da će Evropski savez sa svima koji istinski vole Podgoricu, već od 30. septembra da gradi Podgoricu i mijenja je nabolje.

"Zbog toga pozivam građanke i građane da 29. septemba zaokruže broj 3, a mi vam iz Evropskog saveza garantujemo da ćemo biti temelj stabilnosti, sigurnosti, transparentnosti i napretka Podgorice", kazao je Mugoša.

Kandidatkinja na listi Biljana Ćulafić konstatovala je da ima mnogo prostora da se unaprijedi životni ambijent na Zabjelu i da sve može biti bolje.

"U ovom dijelu grada ne vidim nikakve aktivnosti koje se tiču kulture na lokalnom, mjesnom nivou. Postoji mnogo akcija, postoji mnogo mladih ljudi, postoji mnogo entuzijasta iz naših redova, koji bi zaista mogli da pokrenu i ovu priču u ovom dijelu grada. Ne mora biti sve cetralizovano, možemo i ovdje nešto osmisliti. Mi imamo ideje, imamo ljude, prostora je dovoljno, divnih lokacija na našem Zabjelu, gdje možemo da zaokružimo i priču koja se tiče obrazovnih i kulturnih događaja. Voljni smo to da uradimo, ali je potrebno da nam pomognete u tome tako što ćete 29. septebra izaći na izbore, dati svoj glas Evropskom savezu, dati glas sposobnim, mladim, kreativnim ljudima, koji mogu osmisliti zaista jedan ljepši, kulturno bogatiji život na Zabjelu“, rekla je Ćulafić.