Lakić: SEP pokušava da zloupotrijebi aerodrom i klub "Špiro Mugoša" u političke svrhe

"Naš klub ne finansira ni država a ni Glavni grad, već se to čini iz sopstvenih sredstava kluba, bez ikakve pomoći institucija sistema. O svemu u vezi kluba i aerodroma pitaju se i odlučuju strukture kluba..."

4675 pregleda2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Aero klub "Špiro Mugoša" sa aerodromom na Ćemovskom polju kojim gazduje već godinama, isključivo svojim radom i sredstavima, ostvaruje zapažene rezultate i unaprijeđuje aero sport, saopštio je predsjednik Aero Kluba "Špiro Mugoša" Zoran Lakić.

On je reagovao na navode Stranke evropskog progresa (SEP) iz koje je saopšteno da je Podgorica jedan od rijetkih gradova koji u neposrednoj blizini centra, u urbanom području, ima sportski aerodrom koji "zbog manjka vizije i ideja vlasti ne doprinosi razvoju grada i povećanju prihoda".

"Ostali smo zatečeni današnjim saopštenjem partije SEP koja pokušava da zloupotrijebi aerodrom i klubu 'Špiro Mugoša' u političke svrhe za predizbornu kampanju u Podgorici, bez ikakve konsultacije i znanja kluba koji je zapravo vlasnik ovog prostora, narodski rečeno, prave račun bez krčmara. Naš klub ne finansira ni država a ni Glavni grad, već se to čini iz sopstvenih sredstava kluba, bez ikakve pomoći institucija sistema. O svemu u vezi kluba i aerodroma pitaju se i odlučuju strukture kluba, pa čudi da se neko drznuo da ovako paušalno i amaterski nudi ovaj prostor bez konsultacije sa stvarnim vlasnicima, aero klubom 'Špiro Mugoša'", saopštio je Lakić.

On je pozvao SEP ali i sve druge političke subjekte da ne zloupotrebljava Aero klub "koji je brend, ne samo Podgorice, već i države Crne Gore na ovako trivijalan način".

"Znamo da je predizborna kanpanja u toku i da se svašta obećava građanima Podgorice, ali kub neće dozvoliti da ga na ovakav način uvlačite u vaše predizborna obećanja i političke igre, te ponajmanje da naš rad neko zloupotrebljava. Dodatno, naročito predstavnici partije SEP imali su prilike da misle o klubu sve ove godine sa pozicija Vlade Crne Gore i nadležnih ministarstava. Kada se već tada nijesu sjetili ni bivši premijeri, ministri i oni koji su mogli obratiti pažnju na razvoj kluba, već to rade sada kada je predizborna kampanja i kad treba da se uberu politički poeni na jedan od najstarijih klubova u državi, neka potrebe ni sada jer klub egzistira zahvaljujući angažovanosti uprave, članova i prijatelja aero kluba a ne kandidata SEP", kaže Lakić.

On je rekao da se na aerodromu godinama rade pilotske obuke, helikopterske obuke, padobranske obuke, kao i panoramski letovi.

"Aero klub je uvijek stvarao i stvara vazduhoplovni kadar, i poznato je da su piloti iz kluba 'Špiro Mugoša' ujedno i piloti Montenegro Airlines, a sada ToMontenegro. To dovoljno govori o kvalitetu našeg rada pa nam ne treba ničija naknadna briga i pamet", zaključio je Lakić.