Komandant Hezbolaha ubijen u izraelskom udaru na Bejrut

Ubijen komandant elitne jedinice Radvan Ibrahim Akil, drugi po komandi poslije Fuada Šukra, koji je ubijen u julu, takođe u uporištu Hezbolaha u južnom Bejrutu

5497 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters

Visokorangirani komandant libanskog Hezbolaha Ibrahim Akil ubijen je danas u izraelskom udaru na Bejrut, izjavio je izvor blizak toj proiranskoj ekstremističkoj organizaciji.

"U izraelskom udaru ubijen je komandant elitne jedinice Radvan Ibrahim Akil, drugi po komandi poslije Fuada Šukra, koji je ubijen u julu, takođe u uporištu Hezbolaha u južnom Bejrutu", rekao je anonimni izvor, prenijeli su izraelski mediji.

Ministarstvo zdravlja Libana objavilo je da su u udaru poginule najmanje tri osobe i da je ranjeno 17, prenijele su agencije.

Današnji izraelski udar na Bejrut uslijedio je pošto je Hezbolah raketirao sjever Izraela i u trenutku kada se u tom regionu očekuje odmazda kojom je lider te šiitske organizacije Hasan Nasralah zaprijetio zbog ovonedjeljnih eksplozija hiljada pejdžera i voki-tokija, navodi Asošiejted pres.

Južna predgrađa Bejruta napadnuta su u vrijeme saobraćajne gužve, kada se zaposleni vraćaju sa posla, a učenici iz škola.