Anđušić: Meta sam napada onih kojima smeta zakoniti rad

"Način na koji obavljam svoje poslove, od provjere sposobnosti kandidata, provjere diploma, organizacije poslova i zakonitosti rada, razumijem da stvara nelagodu onima koji su izvršili odrđenu vrstu zloupotreba"

7146 pregleda5 komentar(a)
Slađana Anđušić, Foto: TV Vijesti

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađana Anđušić pozvala je nadležne organe da preduzmu sve zakonom propisane mjere i ispitaju sve tvrdnje Sindikalne organizacije organa lokalne uprave - Glavni grad Podgorica.

"Političke insinuacije ne komentarišem. U saopštenju predsjednika Sindikalne organizacije Glavnog grada, Željka Krgovića i članova Izvršnog odbora, istine nema ni u tragovima", navela je Anđušić u reagovanju.

Sindikalna organizacija organa lokalne uprave - Glavni grad Podgorica osudila je ranije danas, kako je navela, višemjesečni progon i diskriminaciju članova njihove sindikalne organizacija i njenog predsjednika Željka Krgovića od od strane uprave Glavnog grada, kao i "beskrupulozno i nezakonito postupanje sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, Slađane Anđušić".

"Činjenica je da sam već 14 mjseci meta napada svih onih kojima smeta zakoniti rad. Vjerujem da je povod za ovo saopštenje, to što sam nakon izvršenog inspekcijskog nadzora Odjeljenja upravne inspekcije, kojim je konstatovano da 'Željko Krgović nije zasnovao radni odos na neodređeno vrijeme u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi', obavijstila Krgovića da mu je prestao radni odnos, pri čemu sam postupila zakonito", kazala je Anđušić.

Dodala je da će o detaljima postupka zapošljavanja Krgovića "javnost biti detaljno obaviještena".

"Način na koji obavljam svoje poslove, od provjere sposobnosti kandidata, provjere diploma, organizacije poslova i zakonitosti rada, razumijem da stvara nelagodu onima koji su izvršili odrđenu vrstu zloupotreba. Ponavljam, ne abolirajući sebe od bilo kakve odgovornosti, da je otvoren poziv nadležnim organima i oni su dobrodošli da izvrše nadzor nad radom i postupanjem u Sekretarijatu", zaključila je Anđušić.