Jadranovo perfektano otvaranje sezone - pojačana Mladost potonula na Škveru

Novljani Regionalnu vaterpolo ligu otvorili trijumfom protiv jednog od favorita - 11:9

6802 pregleda1 komentar(a)
Kada je bilo najteže njegova bomba je smirila Mladost: Aleksandar Ivović, Foto: Vuk Ilić

Poslije nekoliko sezona tokom koji se Regionalna liga igrala turnirski, Herceg Novi je konačno uživao u meču velikana sa prostora bivše Jugoslavije - i to kakvom, pravom derbiju.

Jadran m:tel i Mladost iz Zagreba sjajnom utakmicom otvorili su novu sezonu regionalne Premijer lige, a poslije uzbudljiva 32 minuta slavio je crnogorski tim - 11:9.

Iako je tek prvo kolo i ovaj meč, baš kao i nedavni u kvalifikacijama za Ligu šampiona, najavljuje da je Vladimir Gojković sastavio tim za velike stvari. Posebno kada se zna koliko se Mladost pojačala, da je jedan od favorita regiona...

"Smatram da je ovo dobar pokazatelj u kakvoj smo formi i kakva je hemija u ekipi - nadam se najboljem i u nastavku sezone", poručio je Matija Sladović, mladi vaterpolista tima sa Škvera.

Odlična prva četvrtina i mnogo slabija druga obilježili su prvo poluvrijeme na Škveru.

Novljani su na startu pogađali iz svih pozicija, sigurni su bili Aleksandar Ivović, Jovan Vujović, Dmitrij Holod, Danilo Stupar i njegov imenjak Radović, pa je Jadran poslije osam minuta imao 5:2.

Zahvaljujući golovima sjajnog Vasilija Radovića, Gojkovićevi momci su u drugom kvartalu održavali plus tri (7:4) do tri minuta prije kraja, da bi onda čestim greškama dozvolili rivalu da se vrati u igru. Nakon jedne koju je napravio Vuk Milojević, "žapci" su iz kontre stigli do 7:6 pred odmor.

Mnogo manje su su mreže tresle u nastavku, Mladost je golom Josipa Vrlića u finišu treće četvrtine konačno dočekala izjednačenje (7:7), ali je ekspresno stigao odgovor sa druge - novi fenomenalan gol Ivovića vratio je vođstvo Jadranu.

Ubrzo je nakon lijepih pogodaka Uroša Vučurovića i Matije Sladovića tim sa Škvera imao i plus dva (10:8), a kada bi Mladost i zaprijetila, Jadran je imao odgovor - gol Holoda i super odbrana Darka Đurovića stavili su tačku na utakmicu.

Po dva pogotka za Jadran postigli su Holod, Ivović i Vasilije Radović, dok su po jednom mrežu Mladosti tresli Vučurović, Vujović, Danilo Radović, Saldović i Stupar.

Na drugoj strani, Andrija Bašić, Franko Lazić i Ivan Buljubašić postigli su po dva gola.

Crnu Goru u Premijer ligi ove godine predstavlja i Primorac, a naš šampion će sjutra u bazen - protiv Novog Beograda u gostima, od 19.45 sati.

Premijer liga, 1. kolo

Jadran m:tel - Mladost 11:9

Subota

Jadran ST - Valis (18)

Jug - Šabac (19h)

Novi Beograd - Primorac (19.45)

C. zvezda - Solaris (20)

Radnički KG - Primorje (20h)