Moderne frizure: Šiške, pramenovi u boji…

Stilistkinja izdvojila nekoliko trendova koji će obilježiti naredne mjesece

3781 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kao i svako godišnje doba, tako i jesen sa sobom donosi određene promjene. Povratak na posao i niže temperature dolaze s novitetima u modnom, ali i u svijetu ljepote - a to se, naravno, odnosi i na frizuru. Naime, promjena frizure uvijek označava neki novi početak, a o tome kakve će se trendi frizure nositi ove jeseni u Gloriji.hr porazgovarali su sa stilistktinjom Mirnom Barišić, vlasnicom zagrebačkog frizerskog salona Karmell Atelier. Ona je istakla četiri izgleda koji će dominirati u sezoni koja je pred nama.

Šiške su opet u modi

Šiške nakon ljeta uvijek su nagovještaj jeseni. Hrabriji smo s kosom čim temperature počnu padati i potrebna nam je promjena, a za one koji nisu toliko hrabri ošišati dužinu uvijek su odlična ideja šiške. Ove će se jeseni nositi uistinu svakakve - duboke, neujednačene, klasične, 'zavjesa', na stranu... Sve ih volimo i uvijek su dobrodošle, a stilski savjet za one malo hrabrije je da uz šiške dužina kose bude do ključne kosti.

Staromodne frizure

U staromodnim frizurama kosa izgleda moćno, traži puno volumena i teksture, a opet izgleda jednostavno. Takozvana "old money" kosa zapravo predstavlja moderniju verziju frizura holivudskih glam ikona poput Merilin Monro, uglađenih talasa iz 20-ih, opuštenih visokih punđa iz 50-ih, kao i frizura velikog volumena iz 80-ih.

Velike ruže

Ukrasi su savršeni kada želimo da "osvježimo" postojeću frizuru, a velike ruže kao modni dodatak na skupljenoj kosi apsolutni su pun pogodak za neki predstojeći događaj na kojem želite zablistati. Ujedno su i modni dodatak koji će se nositi ove jeseni, a najbolje ga je kombinovati uz običan skupljeni niski rep ili zaglađenu nisku punđu.

Pramenovi u boji karamela

Jesen uvijek traži svoje, pa promjena boje na toplije jesenje tonove nije nimalo loša ideja. Nedavno su pramenovi u boji karamela su oduševili domaće, ali i svjetske zvijezde. Kako bi jednostavne talase ipak učinili malo posebnijima, savršen je trik dodati dvije, tri mini jednostavne pletenice koje će postojeću frizuru učiniti još posebnijom.