Triler "Virtuelna svijest" večeras od 20h na TV Vijesti

Džoni Dep glumi istraživača iz bliske budućnosti koji bude "priključen" na internet čime uspjeva da postane svjesna mašina koja prevazilazi granice biologije

2578 pregleda0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti

Dvojica vodećih informatičara, Vil Kaster i njegov prijatelj Maks Voters rade na svom tehnološkom čudu, dok se radikalna anti tehnološka organizacija R.I.F.T. - Revolucionarna nezavisnost od tehnologije, bori protiv kreiranja svijeta u kojem kompjuteri mogu da nadmaše mogućnosti ljudskog mozga.

Vil je na korak da stvori mašinu sa vještačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontroverzni eksperimenti su ga učinili poznatim ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat. Njegova supruga Evelin i prijatelj Maks postaju svjesni da više ne mogu kontrolisati Vila koji žudi za sve većim saznanjima i moći.

Režiju filma potpisuje oskarovac Voli Fister, koji je bio i direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana. Osim Džonija Depa uloge u filmu tumače Morgan Frimen, Kejt Mara, Kilijan Marfi, Pol Betani, Kol Hauzer, Džoš Stjuart, Rebeka Hol i Klifton Kolins.

Triler "Virtuelna svijest" ne propustite večeras od 20h na Televiziji Vijesti.