SEP: Lakić iznio neistinu, projekat želimo da realizujemo na gradskom zemljištu koje se sada ne koristi

Iz SEP su u reagovanju naveli da je Lakić projekat iz njihovog Programa Uredimo Podgoricu, čiji je cilj kako su naveli podsticanje prijeko potrebnog turističkog razvoja Glavnog grada, ocijenio kao predizborni trik

4674 pregleda5 komentar(a)
Foto: Stranka evropskog progresa

Zoran Lakić, predsjednik Aero-kluba "Špiro Mugoša" iznio je javno neistinu da Stranka evropskog progresa (SEP) "pokušava da zloupotrijebi aerodrom i klub 'Špiro Mugoša' u političke svrhe za predizbornu kampanju", saopšteno je danas iz SEP.

Lakić je juče poručio da SEP pokušava da zloupotrijebi aerodrom i klub "Špiro Mugoša" u političke svrhe.

Iz SEP su u reagovanju naveli da je Lakić projekat iz njihovog Programa Uredimo Podgoricu, čiji je cilj kako su naveli podsticanje prijeko potrebnog turističkog razvoja Glavnog grada, ocijenio kao predizborni trik.

"Jasno smo istakli da realizaciju projekta gradskog centra za panoramsko letjenje želimo da realizujemo na gradskom zemljištu koje se sada ne koristi, dakle ne u prostoru čiji je vlasnik ili koji koristi Aero-klub ili bilo koji drugo pravno ili fizičko lice. Naš cilj su novi sadržaji koji će u sinergiji s postojećima označiti novi zamah tog dijela grada na zajedničku korist i dobrobit svih", kazali su iz SEP.

Poručili su da njihova želja proširenja ponude namjenskim projektima ne ugrožava ničiju imovinu, prava ili djelatnost, već predano radi na pitanjima od javnog interesa.

"Suština razvoja Podgorice ogleda se u pravilnoj valorizaciji resursa koji su na raspolaganju, a koji nijesu iskorišćeni. Tako je jedan od prostora koji čeka valorizaciju i neiskorišćeni prostor Ćemovskog polja, koji pripada Glavnom gradu i Državi, gdje se kroz zakonitu proceduru mogu pronaći resursi za neophodni turistički i preduzetnički zamah", zaključuje se u saopštenju SEP.