Đorđije Jovanović: Čast mi je da budem dio kluba sa velikom istorijom

Đorđije Jovanović se ljetos vratio u Crnu Goru i pojačao Budućnost Voli

3395 pregleda1 komentar(a)
Đorđije Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli

Jedan od igrača koji je uoči nove sezone pojačao Budućnost Voli je Đorđije Jovanović.

Potencijalni crnogorski reprezentativac je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, a onda je otišao u SAD, gdje je igrao za Ontario Kliperse u G ligi, razvojni tim Los Anđeles Klipersa. Ovog ljeta je odlučio da se vrati u Crnu Goru, a bio je prvo pojačanje Budućnosti tokom ljeta.

”Povratak u AdmiralBet ABA ligu i povratak kući poslije par godina. Poslije tri godine u Partizanu i dvije godine u Americi, čast mi je biti dio kluba sa velikom istorijom, biti uz ove momke i boriti se uz njih", rekao je Jovanović.

Budućnost sezonu otvara večeras (20) u "Topolici" protiv Mornara na startu regionalnog takmičenja. Kada je riječ o Evrokupu, ekipa Andreja Žakelja prvu utakmicu igra u srijedu (19), u Istanbulu protiv Bešiktaša.

"Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat u ABA ligi i Evorkupu. Znamo da će biti teško, ali mi smo tu već mjesec, treniramo jako i mislim da smo spremni. Težimo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, tako da se nadamo što boljoj sezoni”, kaže Jovanović.

Budućnost je tokom priprema odigrala sedam utakmica, a zabilježila je šest pobjeda i poraz. "Plavi" su osvojili turnir u Širokom Brijegu, gdje su bili bolji od Splita i Zadra.

”Igrali smo sa ekipama koje su nam pružile veoma dobar otpor, što nam je puno značilo da se ekipa uskladi, da se upoznamo što više moguće. Izgledamo dobro, iz utakmice u utakmicu je sve bolje - i u odbrani i u napadu. Mislim da će, kako vrijeme bude odmicalo i budemo što više zajedno, to izgledati veoma dobro”, poručio je Jovanović, koji je sa mladom reprezentacijom Crne Gore prije dvije godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici.