Nikšić: Pronađeno 30 kg materije nalik na marihuanu, uhapšena jedna osoba

Uhapšen M. S. (38)

15126 pregleda7 komentar(a)
Foto: Uprava policije

Na poluostrvu Krupačkog jezera u nikšićkoj opštini pronađeno je oko 30 kilograma materije nalik na marihuanu, a M. S. (38) je uhapšen zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako je saopšteno, službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za borbu protiv droge, u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ uz podršku službenika Sektora granične policije uz angažovanje službenih pasa, preduzimajući operativne i proaktivne aktivnosti u cilju otkrivanja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pronašli su tri pakovanja - vreće, u kojima su se nalazile zelene biljke nalik na opojnu drogu marihuanu ukupne mase oko 30 kilograma koje su bile sakrivene na poluostrvu Krupačkog jezera.

"Po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.S. (38) u mjestu Kočani, u blizini ovog jezera. Pretresom kuće su pronađene dvije biljke nalik na opojnu drogu marihuanu mase oko 50 grama, vaga za precizno merenje, kao i manja količina materije za koju se sumnja da se opojna droga kokain", piše u saopštenju.

"Službenici policije lišili su slobode M.S. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu na dalju nadležnost. Službenici Uprave policije nesmanjenim intenzitetom nastavljaju borbu protiv krijumčarenja i ulične prodaje opojne droge", zaključuje se.

foto: Uprava policije