Vukotić: Mi smo Budućnost i uvijek idemo na tri boda

MeridianBet Prva crnogorska fudbalska liga - Budućnost sjutra (18) domaćin Jedinstvu

3313 pregleda5 komentar(a)
Milan Vukotić, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (18) u 8. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige dočekuju Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Prvi put od 18. jula i utakmice sa Mališevom u kvalifikacijama za Ligu konferencija, podgorički "plavi" će utakmicu igrati na stadionu pod Goricom. Zbog lošeg terena na Gradskom stadionu, Budućnost je mečeve igrala na "DG areni", a reprezentacija Crne Gore je utakmicu Lige nacija, protiv Velsa, igrala u Nikšiću.

“Svi smo dugo čekali na taj povratak kući i konačno smo ga dočekali. Pred našim navijačima, na našem stadionu i pred našom publikom je uvijek najljepše. Navijači imaju svoju proslavu, što će dodatno uveličati utakmicu, tako da već osjećamo njihov vjetar u leđa”, rekao je za sajt klub Milan Vukotić, reprezentativni plejmejker.

Budućnost i Jedinstvo su odigrali 27 utakmica, a "plavi" su zabilježili 23 pobjede, dok su četiri susreta završena neriješeno. Kada je riječ o duelima pod Goricom, Budućnost je slavila 13 puta, a dva puta su rivali remizirali.

“Mi smo Budućnost i uvijek idemo na tri boda, nebitno o kome je protivniku riječ. Svaka utakmica donosi nešto novo, tako da se ne obaziremo na tradiciju, već se uzdamo isključivo u svoje dosadašnje igre i kvalitet. Jedinstvo ima potencijal, igraju kvalitetan fudbal, ali mi se pitamo i ukoliko budemo na nivou kao u dosadašnjem dijelu prvenstva – mislim da rezultat ne bi trebao da dođe u pitanje”, jasan je Vukotić.

Budućnost je bez poraza u dosadašnjem dijelu šampionata, ima tri boda više od drugoplasiranog Petrovca, a pet od aktuelnog šampiona, Dečića.

“Rezultati koje smo ostvarili do sada su pokazali da imamo ekipu koja itekako vrijedi. Napravila se jedna sjajna grupa momaka koja je željna nadmetanja i koju krasi zajedništvo u svakom trenutku. Vjera u sopstvene mogućnosti, uz ogromnu želju i zajedništvo, nas vodi ka našem cilju iz meča u meč, a iz takve situacije izlazi sve više pojedinaca”.

Upravo je Vukotić u prethodnom kolu, sa dva pogotka, riješio utakmicu sa Jezerom. Mladi reprezentativac je nedavno dobio poziv i selektora A reprezentacije, Roberta Prosinečkog, i bio sa ekipom tokom Lige nacija.

“Moja pozicija je takva da uvijek treba da težim ka golovima i asistencijama. Naravno, ne opterećujem se sa tim, jer mi je bitan uspjeh kolektiva, a kao što sam rekao iz tog kolektiva uvijek neko iskoči. Tako sam prethodni put to bio ja, sjutra će neko drugi… Zadovoljan sam kako igramo, zadovoljan sam svojim partijama u kojima dajem 100 odsto sebe i nema razloga da ne nastavimo ni ekipa, ni ja da igramo još bolje i još jače”, poručio je Milan Vukotić.

Standings provided by Sofascore