Tvrdi da je danima pokušavao da dođe do infektologa, u nikšićkoj Opštoj bolnici kažu da nije došao na zakazani pregled

Veterinar Balša Blečić iz Nikšića koji je zaražen kju groznicom kaže da tri dana infektolog Dušanka Milatović Perović odbija da ga pregleda. Milatović Perović tvrdi da je istina potpuno drugačija

16929 pregleda21 komentar(a)
Balša Blečić, Foto: Svetlana Mandić

Veterinar Balša Blečić iz Nikšića koji je zaražen kju groznicom tvrdi da je četiri dana pokušavao da dođe do infektologa u nikšićkoj Opštoj bolnici, ali da su njegovi pokušaji bili uzaludni, tako da je od pregleda odustao. U bolnici kažu da ovaj pacijent nije došao na pregled u zakazanom terminu.

“Tri dana već infektolog Dušanka Milatović Perović odbija da me pregleda. U ponedjeljak kad mi je stigao nalaz rečeno mi je da se javim njoj. Kada sam došao rekla je da snimim pluća pa da dođem. Odmah sam snimio pluća i došao, ali mi je sestra rekla da je doktorica otisla i da dođem sjutradan. Sjutra dan sam ponovo išao i rekli su mi da doktorica neće raditi, a na pitanje da li ima ko da me pregleda jer se loše osjećam, rekli su mi da je druga doktorica na bolovanju i da dođem u četvrtak iza 15 časova. Otišao sam nakon pauze koju imaju i kada sam došao u 17 časova rekli su mi da doktorica nije više tu, već da je otišla ranije”, tvrdi Blečić.

Prema njegovim riječima u Nikšiću su kju groznicom zaražena dva veterinara, jedan veterinarski tehničar i tri člana jedne porodice na čijoj farmi se pojavila kju groznica.

“Kolega se naljutio i odmah u ponedjeljak odustao od odlaska kod ljekara i ove blamaže. I ja sam odlučio da više ne idem kod njih, a ukoliko mi se stanje iskomplikuje neko će za to morati da odgovara. Dobio sam upalu pluća sa obje strane, imam astmu, povišen krvni pritisak. Zvali su me da juče dođem kod njih, ali ne želim jer ovo je pravo poniženje”, kazao je Blečić u telefonskom razgovoru.

Dr Dušanka Milatović Perović, direktorica Opšte bolnice i jedini infektolog u bolnici, tvrdi da je istina potpuno drugačija od one koju je Blečić prezentovao javnosti.

“Došao je u utorak ujutro bez ikakvih nalaza i odmah sam nazvala epidemiolog i rekla da mu zakažu snimanje, a sestra mu je pregled kod mene zakazala u četvrtak u 15 časova. Svi pacijenti koji su tamo bili, i infektološki i hepatološki, su pregledani i nakon toga sam otišla. Kasnije mi je sestra rekla da je Blečić došao u 17.10 časova”, kazala je “Vijestima” Milatović Perović.

Milatović Perovićfoto: Svetlana Mandić

Kako je objasnila do 15 časova je u obavezi da obavlja poslove direktorice Opšte bolnice, a nakon toga vrši infektološke i hepatološke preglede.

“Niko nikada nije vraćen. Svi oboljeli od kju groznice koji su se javili su pregledani kako kod izabranog ljekara, tako i kod ljekara iz Hitne službe. Svi su dobili odgovarajuću terapiju. Pacijenti koji su tražili dodatne konsultacije kod infektologa su takođe kod mene pregledani. U pitanju se četiri pacijenta”, istakla je Milatović Perović.

Kako je naglasila i Blečić bi takođe bio pregledan da je došao u zakazanom terminu.