Popović: Vidjela sam lica djevojaka koje se bore za dres 60 minuta; Danijelson: Uvijek smo držale glavu uzdignutom

"Imale smo težak period u prošlosti, ali su djevojke danas pokazale da mogu da igraju dobar rukomet i da se bore tokom cijelog meča"

8394 pregleda3 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost

Da dobra igra protiv Rapida na startu Lige šampiona nije bila sluačajnost - prava potvrda je stigla iz Danske.

Rukometašice Budućnosti nisu uspjele da naprave veliko iznenađenje protiv Odenzea u 3. kolu EHF elite, ali su pokazale da mogu da igraju dobar rukomet - na kraju nakon velike borbe i čudnog sudijskog kriterijuma poražene su sa 31:29.

"Bio je ovo dobar meč za obje ekipe, srećna sam onim što smo i jedne i druge pokazale. Srećna sam što se moj tim borio do kraja", rekla je nakon utakmice Bojana Popović, šefica stručnog štaba "plavih".

Poznato je koliko je težak period - pun neizvjesnosti i oko opstanka kluba - iza podgoričkog velikana.

"Imale smo težak period u prošlosti, ali su djevojke danas pokazale da mogu da igraju dobar rukomet i da se bore tokom cijelog meča. Srećna sam što sam vidjela takva njihova lica, da se bore za ovaj dres svih 60 minuta. Nastavićemo da treniramo, da gradimo nešto iznova i iznova. Nismo osvojile bod, ali smo veoma zadovoljne kako smo odigrale", dodala je Bojana.

Klara Monti Danijelson je kao u uvijek vodila velike bitke u odbrani.

"Prethodna utakmica je bila veoma teška za nas, ali smo sada pokazale pravi stav, agresivnost i energiju. Ovako moramo da nastavimo, da na naredne utakmice prenesemo ovu energiju i osjećaj da smo natjerali ovakav tim da igra do kraja", istakla je Danijelson.

Švedska reprezentativka žali što na kraju nisu stigli bodovi, ali...

"Bile smo veoma blizu, bilo bi lijepo da smo ih osvojile. Pravile smo i neke greške, ali smo stalno držale glavu uzdignutom i to nam je veoma bitno", zaključila je Danijelson.