Crnogorski derbi - jednosmjerna ulica, Budućnost bez sentimentalnosti za Mornarove probleme

Podgoričani slavili u Baru 98:51 na otvaranju nove sezone AdmiralBet ABA lige, što je najubjedljivija pobjeda Budućnost Volija nad Mornarom

10620 pregleda9 komentar(a)
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Sve je u Baru bilo prema očekivanjima - košarkaši Budućnost Volija ubjedljivo su pobijedili Mornar 98:51 na otvaranju sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Barani, koji su prije svega desetak dana počeli pripeme i kompletirali tim, pružili su otpor u prvih deset minuta, nakon kojih su zaostajali četiri poena (20:24), a u narednih 30 je to bila jednosmjerna utakmica.

Gosti su u drugoj četvrtini pojačali intenzitet, pogodili i prve šuteve za tri poena, a serijom 13:0 za četiri minuta stekli plus 18 (41:23) - pobjednik je, i zvanično, bio odlučen, samo je bilo pitanje sa koliko će poena razlike podgorički tim peti put zaredom osvojiti Topolicu u meču regionalnog takmičenja.

Budućnost je očitu razliku u svemu iskoristila da se dobro istrči i šutira, da igra atraktivno i brzo, Andrej Žakelj da podijeli minute onako kako je planirao. Mornar, u ovakvom stanju, nije mogao da prati takav ritam.

Svi igrači Budućnosti upisali su se u strijelce, a najefikasniji je bio Džuvan Morgan sa 16 poena, uz sedam skokova, sjajni novajlija Đorđije Jovanović je postigao 13 (trojke tri od tri), koliko i Judoka Azubike (šest od šest za dva poena)...

U ekipi Mornara jedini dvocifreni Džamari Smit sa 16.

Budućnost će na prvom pravom testu biti u srijedu, kada gostuje Bešiktašu na startu Evrokupa, dok će Mornar za sedam dana igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu, u 2. kolu ABA lige.

MORNAR - BUDUĆNOST VOLI 51:98 (20:24, 8:26, 10:25, 13:23)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 742. Sudije: Koljenšić, Lepetić (Crna Gora), Milićević (BiH).

Mornar: Spičanović, Kovačević, Đoković 5, Ćubić 2, Runjić 9, Buljević 3, Dženkins 9, Smit 16, Bedijako 4, Komnenović, Peković 3, Radetić.

Budućnost Voli: Morgan 16, Sulejmon 9, Ilić 4, Megi 2, Slavković 4, Tanasković 7, Ferel 6, Jovanović 13, Drežnjak 6, Rajt 6, Azubuike 13, Kamenjaš 12.