Tramp odbio još jednu debatu sa Haris: Prekasno je, glasanje je već počelo

"Ona je imala jednu debatu, ja sam dvije. Prekasno je da uradim još jednu, volio bih na mnogo načina, ali prekasno je, glasanje je negdje već počelo. Da li će svi glasati, molim vas? Izađite i glasajte"

4847 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Predsjednički kandidat republikana na izborima u SAD, Donald Tramp odbio još jednu debatu sa kandidatkinjom demokrata Kamalom Haris prije američkih predsjedničkih izbora.

On je to uradio nekoliko sati nakon što je kampanja Haris saopštila da je pristala na debatu 23. oktobra sa svojim republikanskim rivalom na CNN.

"Ona je imala jednu debatu, ja sam dvije. Prekasno je da uradim još jednu, volio bih na mnogo načina, ali prekasno je, glasanje je negdje već počelo. Da li će svi glasati, molim vas? Izađite i glasajte“, rekao je Tramp, prenosi Gardijan.

Glasanje je već počelo u petak u Minesoti, Virdžiniji i Južnoj Dakoti, a neki glasački listići su poslati nekoliko dana ranije.

"Donald Tramp ne bi trebalo da ima problema da pristane na ovu debatu. To je isti format i postavka kao i debata CNN-a u kojoj je učestvovao i rekao da je pobijedio u junu, kada je pohvalio moderatore, pravila i rejting CNN-a", rekla je predsjedavajuća tima Harisove Džen O’Mali Dilon.

Tramp je ostao pri svom prethodnom stavu da neće biti nove debate prije nego što birači izađu na birališta na izborima 5. novembra.

"Problem sa još jednom debatom je što je jednostavno prekasno. Glasanje je već počelo", rekao je bivši američki predsjednik pristalicama na mitingu u Vilmingtonu u Sjevernoj Karolini.