Postavljena saobraćajna signalizacija na putu od Kolašina prema Jezerinama

"Na ovaj način osigurano je bezbjednije odvijanje saobraćaja na ovoj dionici, što je bio glavni zahjtev mještana koji su u avgustu blokirali ovaj put", navodi se u saopštenju Uprave za saobraćaj

5957 pregleda6 komentar(a)
Postavljena 22 saobraćajna znaka na saobraćajnici, Foto: Uprava za saobraćaj

Opština Kolašin i Uprava za saobraćaj iispunili su zahtjeve mještana i u roku, koji je dogovoren sa njima, postavili horizontalnu i vertikalnu signalizaciju na putu od Kolašina prema Jezerinama, saopšteno je iz Uprave za saobraćaj.

U saopštenju se navodi da su na ovoj saobraćajnici postavljena 22 saobraćajna znaka koji obavjestavaju na nailazak na pješačke prelaze i usporivače brzine, kao i znakove upozorenja na ograničanje brzine na 40 km/h. Takođe, iscrtana je i horizontalna signalizacija, kao i 10 pješačkih prelaza.

"Na ovaj način osigurano je bezbjednije odvijanje saobraćaja na ovoj dionici, što je bio glavni zahjtev mještana koji su u avgustu blokirali ovaj put, smatrajući da visok intezitet saobraćaja nakon otvaranja tunela Klisura, neprilagođena brzina kretanja i prolazak teretnih vozila predstavljaju opasnost za njih i njihove porodice.

Ovo je samo prvi korak koju su preduzeli Uprava za saobraćaj i Opština Kolašin kako bi se podigla bezbjednost saobraćaja na ovom putu. Takođe, u toku je izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Kolašina do Jezerina, a navedeni projekat će biti uvršten u Budžet za 2025. godinu", zaključuje se u saopštenju.