Primjer Cetinjanina: Fudbal je propusnica za najprestižnije studije

Cetinjanin Petar Roganović nakon uspjeha u Litvaniji, poziv u koledž ekipu omogućio najprestižnije studije u Americi

2445 pregleda3 komentar(a)
Roganovića odlične igre preporučile i za prestižni američki koledž, Foto: Privatni album

Od Lovćena, domaćeg fudbala, klubova iz Hrvatske do sjeveroistoka Evrope i litvanske Atmosfere iz Mažeikija, put je 23-godišnjeg vezistu sa Cetinja, Petra Roganovića, odveo preko "bare".

Roganović, nakon što je sa Atmosferom izborio promociju u najviši rang litvanskog fudbala, počeo je sa uspjehom da igra u Americi.

"Američki koledž, to je spoj lijepog i uzbudljivog i donio sam sa svojim promoterom, Vojinom Manojlovićem, odličnu oluku da odaberemo Vingejt univerzitet u Sjevernoj Karolini. Liga DII koledž, izuzetno je fizički zahtjevna, jer se, osim sa ekipama iz te savezne države, takmičimo i protiv klubova sa Floride i Južne Karoline", kaže Roganović.

On sa ekipom Vingejt ima ugovor do kraja studija, u decembru 2025. godine.

“Po diplomiranju na fakutetu za Sportski menadžment, koji sam studirao uporedo sa fubalom želio sam da nastavim školovanje a čuveni američki MBA (Master of business administration) ispostavilo se, da je sjajna opcija. Sezona je jako uspješna do sada, Vingejt je na četvrtom mjestu u cjelokupnoj američkoj Diviziji 2, koja se igra pod pokroviteljstvom NCAA. U prethodnoj utakmici sam bio i strijelac, slavili smo sa 2:1. Za sada mi je cilj da uporedo sa fudablom nastavim sa edukacijom, a po isteku ugovora donijeću odluiku o daljoj karijeri", objasnio je defanzivni vezista sa Cetinja i dodao:

"Porodica mi je najveća podrška u odluci da upopredo sa fudbalom se i stručno usavršavam, što i nije lako. Uprkos vremenskoj razlici od šest časova, svaku moju utakmicu ne propuste da odgledaju putem internet linkova".