Spektakl u Mizanu - Beštija "iznio" sa staze Martinatora za jubilarnu 100. pobjedu Dukatija

Italijan Enea Bastijanini odbranio je domaću stazu Mizano i donio Dukatiju 100. pobjedu u Moto GP. Dukati je obezbijedio pobjedu u šampioantu konstruktora

4905 pregleda1 komentar(a)
Foto: Moto GP

U Mizanu je završena jedna od najspektakularnijih Moto GP trka, a Veliku nagradu Emilija Romanje osvojio je domaći vozač - Enea Bastijanini na Dukatiju.

Italijan Bastijanini, sa pravom nosi nadimak Beštija - odbranio je domaći teren, donio Dukatiju jubilarnu 100. pobjedu, iako se to očekivalo od aktuelnog šampiona Franćeska Banjaje, koji je bio najbrži u sprintu Mizana juče.

Ipak, Banjaja je nizao najbrže krugove, sustizao vodeći dvojac - Horhe Martin (Pramak Dukati) i Bastijanini, ali je prva zvijezda Dukatija previše rizikovao i izletio je na izlasku iz sedmog kruga do kraja.

I Bastijanini je u posljednjih 13 krugova imao bolja vremena od Martina, sustizao ga je iz kruga u krug i pred posljednju krivinu zadnjeg kruga je bukvalno iznio lidera poretka sa staze.

Dukati je osvojio šampionat u poretku konstruktora i sada i on ima najmanje 100 pobjeda u Moto GP, priej su to uradili Jamaha i Honda.

Martin je opravdao nadimak Martinator, uspio je da se vrati i završi na drugoj poziciji, uveća prednost u odnosu na Banjaju na 24 boda, Bastijanini je sada treći sa 59 poena zaostatka, dok je na četvrtom mjestu sa poenom manje Mark Markes (-60) na Gresini Dukatiju.

Španska i ikona "kraljevske klase". Mark Markes je danas bio treći.

Šampionat se nastavlja 29. septembra trkom za Veliku nagradu Indonezije.