Radunović: Posebno preduzeće Parking servis će smanjiti saobraćajne gužve u Kotoru

"Postavljanje standarda kvaliteta za održavanje zelenih površina i upravljanje parkiranjem će poboljšati usluge koje građani dobijaju", kažu iz Demokratske alternative

5576 pregleda3 komentar(a)
Foto: Demokratska alternativa Crne Gore

Gradsko zelenilo u Kotoru fokusiraće se na održavanju parkova, zelenih površina i drvoreda, što može dovesti do bolje organizacije i efikasnosti, kazala je kandidatkinja Demokratske alternative za odbornicu Jelena Radunović.

"Preduzeće će inicirati projekte za unapređenje ekološke svijesti i zaštite životne sredine, kao što su sadnja drveća i uređenje novih zelenih površina. Posebno preduzeće Parking servis će efikasnije upravljati parking mjestima, smanjiti saobraćajne gužve i povećati dostupnost parkiranja. Implementacija modernih tehnologija za upravljanje parkiranjem, kao što su senzori i aplikacije za rezervaciju parking mjesta", saopštila je ona.

Kaže da prihodi od naplate parkiranja mogu biti reinvestirani u poboljšanje saobraćajne infrastrukture i održavanje prostora za parkiranje.

"Efikasnija kontrola i naplata kazni za nepropisno parkiranje može dodatno povećati prihode. Postavljanje standarda kvaliteta za održavanje zelenih površina i upravljanje parkiranjem će poboljšati usluge koje građani dobijaju. Redovna obuka zaposlenih u ovim preduzećima može osigurati visok nivo profesionalnosti i efikasnosti. Pažljivo ćemo planirati i implementirati ove projekte kako bi se osigurala njihova održivost i efikasnost", zaključuje Radunović.