Raičević i Cikotić: CGA ima viziju kako promijeniti sistem i zadržati stručne i vrijedne radnike

Iz Crnogorske građanske akcije poručuju da su potrebne suštinske promjene

1905 pregleda3 komentar(a)
Foto: CGA

Glavni grad i Klinički centar su temelji države i zdravstva, a Crnogorska građanska akcija (CGA) ima viziju kako promijeniti sistem i kako zadržati stručne i vrijedne radnike, kazale su kandidatkinje za odbornice Lidija Raičević i Aida Cikotić.

"Medicinski radnici su oni na kojima počiva zdravlje jednog grada i države. To je ponos i velika odgovornost koja nas ispunjava. Svaki dan kada odlazimo sa posla, koliko god da smo umorni, odlazimo zadovoljne što znamo da smo našim radom nekome pomogli. Tu smo i kao sestre i kao podrška i kao medicinska pomoć i asistencija. Sa druge strane, zapitajmo se što živimo u društvu gdje kao visokokvalifikovane medicinske sestre, sa specijalističkim studijama, moramo da razmišljamo o odlasku u inostranstvo? Volimo ovu zemlju, volimo ovaj grad, volimo rad sa pacijentima, ali ne možemo da obezbijedimo pristojnu egzistenciju za svoju porodicu u svojem gradu i zemlji. Znamo da je to problem koji izlazi van okvira grada Podgorice, ali Glavni grad i Klinički centar su ipak temelji države i zdravstva", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Raičević i Cikotić poručuju da su potrebne suštinske promjene.

"Ne kozmetičke i predizborne! Želimo da nastavimo da radimo ovaj posao sa najtežim pacijentima oboljelim od hematoloških bolesti, ali da više ne razmišljamo kako da preživimo. Crnogorska građanska akcija ima viziju kako promijeniti sistem. Kako zadržati stručne i vrijedne radnike. Nama svima je potrebna sigurnost, konačno jedna akcija! Prava akcija, u kojoj neće biti potrebno popravljati stvari nekim 'političkim infuzijama' i prikrivati istinu nekim 'politčkim zavojima i flasterima'. Zato smo tu, jer vrijeme je za promjene! U akciju! Budimo svoji i borimo se za svoja prava, grad i državu", zaključuje se u saopštenju.