Pokret podstanara: Cilj rješavanje svakodnevnih problema građana, a ne prazna obećanja i političke igre

"Političke elite su se okrenule od stvarnih problema naroda i usmjerile pažnju na lične i partijske interese", kažu iz Pokreta podstanara

1219 pregleda3 komentar(a)
Foto: Pokret podstanara

Dosadašnje kampanje političkih lista potvrdile su da su građani osuđeni na to da budu izigrani, zloupotrijebljeni i ostavljeni bez nade, saopštio je Pokret podstanara.

"Još jednom se pokazalo da je formiranje Pokreta podstanara i naš izlazak na izbore bio ne samo opravdan, već i neophodan. Dosadašnje kampanje političkih listi samo su potvrdile ono što smo svi dugo osjećali – da su građani, i ranije, i sada, ali i u budućnosti, osuđeni na to da budu izigrani, zloupotrijebljeni i ostavljeni bez nade. Političke elite su se okrenule od stvarnih problema naroda i usmjerile pažnju na lične i partijske interese", navodi se u saopštenju.

Smatraju da su građani postali samo sredstva za ostvarenje ciljeva političara.

"Zato je Pokret podstanara fokusirao svoju kampanju na realne probleme, nudeći obećanja koja su mogla biti ispunjena odavno – samo da je bilo prave volje da se brine o ljudima", dodaju.

Kažu da je cilj Pokreta podstanara rješavanje problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju, "a ne prazna obećanja i političke igre".

"Ovo što vidimo danas ne smije vas demoralisati. Naprotiv, ovo mora probuditi otpor prema političkom ludilu i besmislenosti koja postaje sve skuplja za nas građane. Apstinencija više nije opcija. Građanski otpor postaje naša dužnost. Pokret podstanara poziva sve vas koji svakodnevno svjedočite nepravdi i osjećate posljedice loših odluka, da se aktivno uključite. Naša borba je zajednička, a nepravda koju doživljavamo ne može biti ignorisana. Vrijeme je da se suprotstavimo i gradimo pravednije društvo, gdje će glas svakog građanina imati težinu i gdje će se zaista voditi računa o ljudima, a ne o privilegijama i moći. Hvala vam na podršci i povjerenju. Zajedno možemo promijeniti tok stvari", zaključuje se u saopštenju.