Pokret podstanara: Projekat "Velje brdo" na najbolji način svjedoči o neozbiljnosti i neodgovornosti donosioca odluka

"Obmanjivati građane koji su suočeni s najozbiljnijim socijalnim potrebama zaslužuje ne samo snažnu osudu, već i dubok prezir", poručili su iz ovog pokreta

4470 pregleda8 komentar(a)
Foto: Pokret podstanara

Projekat "Velje brdo", koji bi možda najprikladnije bilo nazvati "nebeski grad", na najbolji način svjedoči o neozbiljnosti i neodgovornosti trenutnih donosioca odluka. Ono što trenutna vlasti pokušavaju da prikažu kao veliki poduhvat zapravo je još jedan pokušaj manipulacije i obmane, oslanjajući se na slabosti građana i njihovu socijalnu osjetljivost, poručili su iz Pokreta podstanara..

"Međutim, dužnost građanskog otpora je da se suprotstavi ovoj neozbiljnosti i lošim namjerama, kako bi se spriječilo dalje urušavanje društva i gubljenje povjerenja u institucije. Ovaj projekat, uprkos euforičnoj prezentaciji koja je trebalo da zaslijepi javnost, ne može sakriti činjenicu da je riječ o duboko neodgovornom pokušaju manipulacije onima koji su najviše pogođeni socijalnim problemima", navodi se u saopštenju koje je ovaj pokret dostavio medijima.

Oni su poručili da premijer i ministar urbanizma, koji su stali iza ovog obmanjujućeg projekta, imaju još samo jednu poštenu i moralnu obavezu: da podnesu ostavke i napuste državne funkcije.

"Obmanjivati građane koji su suočeni s najozbiljnijim socijalnim potrebama zaslužuje ne samo snažnu osudu, već i dubok prezir. Građani su svjesni onoga što se događa, i nema sumnje da će se njihov otpor nastaviti i pojačati. Prevarama i neodgovornim politikama mora se stati na kraj, jer samo istinska briga o stvarnim potrebama ljudi može izgraditi pravednije i odgovornije društvo", zaključuje se u saopštenju.